Cum îşi petrece timpul fostul preşedinte Ion Iliescu, care nu a mai fost văzut în public de mai bine de patru ani

Autor:

Data:

Fostul preşedinte Ion Iliescu, în vârstă de 92 de ani, nu a mai fost văzut în public din mai 2018, când a fost chemat la Parchetul General în Dosarele Mineriadei şi Revoluţiei, iar în ultimii ani iese din casă doar pentru plimbări în jurul locuinţei sau pentru a merge la medic, informează Digi24.

Cu doar câteva excepții, de obicei prilejuite de aniversări sau alte sărbători, colegii de partid par să fi uitat de Ion Iliescu.

“Din păcate, expertiza domnului președinte este foarte puțin folosită, atât în chestiuni care țin de politica de partid, cât mai ales în problematica instituțională din România, deși exista toată disponibilitatea din partea sa”, a declarat senatorul Ionuț Vulpescu, considerat unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte.

Ieşirile fostului preşedinte Ion Iliescu sunt din ce în ce mai rare. Potrivit apropiaţiilor, în ultimii ani, Ion Iliescu a ieșit din casă doar pentru plimbări în jurul locuinţei, pentru a merge la spital, la controale de rutină, și pentru câteva intervenții chirurgicale. 

”Mai iese la scurte plimbări, dar aproape de casă. La munte nu a mai fost de câțiva ani, nici măcar la Festivalul Enescu nu a mai fost, deși e un fidel meloman”, spune senatorul Ionuț Vulpescu.

Ion Iliescu ”nu se mai uită de câțiva ani la talk-show-uri politice”, iar singurele transmisiuni pe care le urmărește cu fidelitate sunt partidele de snooker și tenis, potrivit consilierului său. ”Nu ratează nici un turneu de tenis, în special cele de Grand Slam”, spune Ionuț Vulpescu.

Fostul președinte a primit recent o invitație de a participa la un turneu de snooker care va avea loc în curând la București, ne-a mai informat Ionuț Vulpescu, care a precizat că “probabil nu o va onora”. Iliescu este un fan al jucătorului Ronnie O'Sullivan, pe care l-a întâlnit la București în 2015, atunci când “au stat mult de vorbă”.

De asemenea, fostul preşedinte lucrează la volumul doi din memoriile sale, care va conține perioada dintre Revoluția din 1989 și prezent.

”E principala activitate pe care o are acum președintele Iliescu. Citește, face fișe și scrie la volumul doi al amintirilor sale”, mai spune consilierul său.

Lasă un comentariu