Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina: Eu, dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face!

Ion Țiriac vorbește, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, despre războiul din Ucraina declarându-se îngrijorat de impactul pe care acest conflict îl produce asupra economiei și de posibilitatea escaladării către o confruntare nucleară. 

”Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul. Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă!

Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort.

Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic.

Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine.

Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. ”Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context.

Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe … uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (centrala de la Zaporojie – N.R.) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede”, a declarat Ion Țiriac.