3dots.ro

Prima ipoteza a poliţiştilor în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

Prima ipoteza a poliţiştilor în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

Se conturează o primă ipoteză în cazul incendiului de la Ferma Dacilor, pensiunea din Tohani care s-a făcut scrum ieri şi s-a soldat cu mai mulţi morţi.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei citate de Antena 3 CNN, se ia în calcul varianta unui scurtcircuit produs la un reşou care ar fi fost în mansarda clădirii.

Din primele informații, angajații spun că la mansardă, cel puțin, erau în funcțiune mai multe reşouri.

Din audierile angajaților pensiunii Ferma Dacilor se conturează ideea unui scurt circuit.

Oamenii susțin faptul că au existat chiar rude ale patronului care au cerut reșouri pentru mansarda acestei clădiri, având în vedere că nu era suficient de cald acolo.

Tocmai de aceea, angajaţii cred că ar fi vorba despre o supraîncărcare a sursei de energie electrică, ce ar fi dus la un scurtcircuit.

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici măcar autorizație de construcție

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici măcar autorizație de construcție. Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că, din documentele primăriei de la Tohani, rezultă că pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat în baza unui raport de expertiză.

”Orice construcție se construiește în baza unei autorizații de construire. Ar trebui să existe un certificat de urbanism, avize și, implicit, autorizația de construire.

Printre avizele necesare obținerii autorizației de construcție ar trebui să existe și avizul de la ISU, urmând ca după finalizarea construcției, după recepția lucrării, să se elibereze și autorizația de securitate la incendiu. Tot acest flux al documentelor nu a existat. Așa cum spuneam mai devreme, ei au intrat în legalitate, pe baza unei modificări legislative, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției”, a spus prefectul județului Prahova.

Mărturia exclusivă a unei supraviețuitoare a tragediei de la Ferma Dacilor

O supraviețuitoare a tragediei de la Ferma Dacilor a povestit clipele de groază prin care a trecut.

”Ne-am cazat pe 24. Pe 25 a fost sărbătoarea de Crăciun și am stat împreună cu grupul de prieteni la masa de sărbătoare. Noi am fost cazați la căsuțele de jos, care erau în paralel cu clădirea principală unde s-a întâmplat incendiul.

Către dimineață, între 06:15-06:20, cam așa, am auzit niște sirene, dar în același timp am auzit și bătând la ușă. V-am spus, eram cu un grup de prieteni, și a sunat la noi un prieten și a spus că arde pensiunea.

Am ieșit și am văzut un foc extins. Cred că era de-a lungul întregii pensiuni. După aceea, a venit soția prietenului nostru și a zis că a venit o doamnă cu un copil și a rugat-o să țină copilul că vrea să se ducă să-l salveze și pe celălalt copil. (…)

Am auzit că au fost anumiți turiști care au fost mutați din clădirea principală în alte căsuțe”, a spus, în exclusivitate la Antena 3 CNN, Mariana Pandele, supraviețuitor al tragediei de la Ferma Dacilor.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs