Româncă stabilită în Israel: „Am auzit sirenele dimineaţa, am luat copiii și am fugit. Străzile sunt goale”

Româncă stabilită în Israel: "Am auzit sirenele dimineaţa, am luat copiii și am fugit. Străzile sunt goale"

Medicul Miryam Rozman, o româncă stabilită în Israel, care locuiește în Tel-Aviv, a relatat spaima prin care a trecut alături de copiii săi în această dimineață, după atacul cu rachete al organizației Hamas.

„Era la 6:30 dimineață. Trebuie să știți că aici astăzi e sâmbătă, o zi în care nimeni nu lucrează. Așa că la șase dimineață m-am trezit cu sirenele și imediat am luat copiii și am fugit, că noi nu avem o cameră specială în casă.

Am o prietenă bună care este la frontiera cu Gaza și ea de dimineață a trimis fotografii că teroriștii au încercat să intre, să deschidă ușa de la casa ei (…).

Şi pot s-o înțeleg, că eu am copii mici, gemeni de 6 ani și băiatul meu de dimineață e în panică totală și e foarte greu.

Un alt lucru care lipsește acum aici e sângele, este lipsă de sânge în spitale.

Sunt 22 de morți până acum şi 70 de răniți sunt în stare gravă, iar oamenii sunt așteptați să doneze sânge pentru că este nevoie (…).

Străzile sunt goale, nu sunt mașini sau sunt numai cele de ambulanţă, oamenii au rămas în casă.

Ni se transmite să rămânem în casă, să stăm lângă un loc în care putem să fugim acolo dacă este nevoie, dacă se aud încă o dată sirenele, să nu ieșim afară, să nu fie mulți oameni împreună, iar mâine nu va fi școală, că suntem în stare de război”, a povestit Miryam Rozman, sâmbătă, la Antena 3 CNN.