Italia. Un adolescent român scapă miraculos cu viață, după ce a fost împins sub roțile unui tren în mișcare – video

Italia. Un adolescent român scapă miraculos cu viață, după ce a fost împins sub roțile unui tren în mișcare - video

Doar printr-un miracol un adolescent, fiul unei românce rezidente în Italia a reușit să scăpe cu viață după ce a fost atacat de o gașcă de băieți de aceeași vârstă în gara din Seregno (Monza), relatează Corriere della Sera.

Conform anchetei efectuate de Echipa Mobilă a Poliției Feroviare italiene, împotriva adolescentului român s-a desfășurat o adevărată acțiune planificată de pedepsire, el fiind considerat ”vinovat” că i-ar fi trimis un mesaj unei fete pe care o curta și unul dintre atacatori.

În după-amiaza zilei de miercuri, băiatul în vârstă de 14 ani a plecat de la școala în compania unui coleg, îndreptându-se către gară, de unde trebuia să ia un tren spre casă, aflată într-un alt oraș din zona Brianza.

La gară adolescentul a fost abordat de o duzină de tineri care l-au lovit de mai multe ori și au încercat să-l dezbrace de hanoracul alb pe care îl purta, marca Lacoste.

După ce a reușit să scape din această confruntare, băiatul  s-a îndreptat către al doilea peron, pentru a aștepta trenul său. Dar acolo a fost atacat din nou, de data aceasta doar de două persoane.

Scena a fost surprinsă de camerele de securitate din zonă.

La un moment dat, unul dintre adolescenții italieni, rivalul său la grațiile fetei, îl impinge puternic în momentul în care trenul intra în gară. Adolescentul român se dezechilibrează și cade în spațiul dintre roți și peron, sub garnitura de călători.

Doar printr-un miracol a reușit să scape aproape nevătămat. Medicii de la spitalul San Gerardo l-au externat a doua zi cu zece copci la cap, o entorsă la gleznă și mai multe contuzii.

”Ar fi putut să-l omoare și asta doar pentru o chestiune legată de fete”, spune mama lui, o româncă în vârstă de 41 de ani.

Agresorii,  în vârstă de 14, respectiv 15 ani, au fost reținuți și au ajuns în închisoarea pentru minori din Torino, acuzați de tentativă de omor și tentativă de tâlhărie.

Potrivit anchetei, unul dintre ei, în încercarea. de a-și oferi un alibi , și-a schimbat hainele pe care le-a purtat în timpul agresiunii și a  postat imagini pe Instagram în care apărea îmbrăcat diferit.

”Acești adolescenți cred că trăiesc într-un reality show. Din păcate, acești copii nu mai sunt obișnuiți să gândească rațional, pierd contactul cu realitatea și cred că trăiesc într-un cântec sau într-un film”, a comentat incidentul procurorul pentru minori din Milano, Circo Cascone.