3dots.ro

Italia. Câștigătorul unui loz de 5 milioane de euro a fost răpit și jefuit în propria vilă de doi români și doi moldoveni

Italia. Câștigătorul unui loz de 5 milioane de euro a fost răpit și jefuit în propria vilă de doi români și doi moldoveni

Carabinieri  au arestat la finalul lunii trecute, în Italia, pe toți cei patru suspecți în cazul unui jaf din zona Torino, petrecut pe 28 mai 2022,  în care câștigătorul unui premiu de 5 milioane de euro la loz a fost atacat în timpul nopții în vila lui. Primul suspect a fost reținut la o zi după atac, scrie Il Mattino.

Suspecții arestați sunt un român de 38 de ani, considerat autorul planului, o româncă de 30 de ani și un cetățean moldoveam în vârstă de 34 de ani. Toți au fost arestați în zona Padova.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 28 mai 2022, grupul a așteptat ca proprietarul vilei să revină la locuința din Torre Pellice, alături de soția lui, în jurul orei 00.00, apoi l-au atacat și obligat sub amenințarea armei să le permită accesul în vilă.

Ulterior, un bărbat înarmat a păzit victimele care erau întinse pe jos cu mâinile la ceafă, în timp ce alți doi au furat bani și bijuterii, iar românca de 30 de ani a stat de pază în exteriorul locuinței.

După plecarea atacatorilor, victimele a reușit să se elibereze și au alertat poliția. Din locuință au fost furate ceasuri și lingouri de aur în valoare de 600.000 de euro, precum și 20.000 de euro în bancnote.

Bunurile respective fuseseră dobândite de victimă după ce a câștigat un premiu de 5 milioane de euro cu un loz răzuibil, cu doi ani înaintea jafului.

Primul suspect în acest caz, un cetățean moldovean, a fost reținut la o zi după jaf. Investigația poliției a permis și arestarea celorlați trei suspecți la 10 luni distanță.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU