3dots.ro

Italia. Marius a plecat la muncă pentru un trai mai bun, dar a ajuns să doarmă pe străzi, cu un cățel

Italia. Marius a plecat la muncă pentru un trai mai bun, dar a ajuns să doarmă pe străzi, cu un cățel

Să mergi la muncă în străinătate, împins de nevoi, nu e neapărat și o cale de rezolvare a problemelor, uneori viața poate deveni chiar mai grea…

Este şi cazul lui Marius, un român care s-a dus să lucreze în Italia, dar a fost înșelat de angajatori și a ajuns să doarmă pe străzi, cu câinele lui.

”L-am cunoscut pe Marius în urmă cu câteva zile. Stătea pe jos, aproape de Fontana di Trevi, iar lângă el se afla Cappuccino, cățelul lui de 9 luni pe care l-a găsit la gunoi cu piciorul rupt.

A fost tocmai câinele cel care mi-a atras atenția mie și fiicelor mele, s-a aruncat înspre noi pentru a se juca. Ne-au impresionat imediat. 

Cappuccino este un câine fericit, îngrijit, iubit, curat și cu siguranță nu suferă de foame pentru că Marius se lipsește de orice pentru el”,  povestește Viviana Amorino, pe pagina de ei de Facebook.

Marius i-a explicat Vivianei că este originar din România și că își pierduse slujba de lucrător în construcții pentru care venise în Peninsulă.

A apelat și la Poliție care evident că le-a dat dreptate angajatorilor, având în vedere că el este român.

De atunci trăiește pe stradă, o viață care s-a schimbat în urmă cu câteva luni, când a găsit un cățeluș într-un coș de gunoi: 

"Avea o lăbuţă ruptă. Marius l-a dus la veterinar, care i-a propus să-l eutanasieze pentru că nu avea bani să plătească operația, 750 de euro.

Marius a refuzat. A plătit din propriul buzunar, încă plătește, puțin câte puțin, dar l-a salvat. Iar acum nu are nicio intenție de a renunța la el", mai spune italianca.

Marius a apelat la serviciile de asistență socială din Italia, dar cei de acolo i-au spus să renunțe la câinele lui.

"A refuzat, evident. Trăiește din puținul pe care îl poate acumula, chiar mi-a refuzat banii când, vorbind cu el, i-am spus că sunt mămică singură. 

Am făcut schimb de numere de telefon și îmi trimite constant poze și videoclipuri cu Cappuccino, sper din tot sufletul să se poată face ceva pentru ei", mai povesteşte italianca.

"Când l-am întâlnit, încerca să strângă 10 euro pentru a plăti pensiunea din gara Termini. Nu pentru el, ci pentru Cappuccino: a vrut să-i facă o baie fierbinte, pentru că îi era prea frig. 

Când i-am dat bancnota și a aflat că sunt o mamă singură, nu a vrut-o. A trebuia să insist.

Este un om de o imensă bunătate și demnitate și îl adoră pe Cappuccino: câinele este bine, este fericit cum nu prea am văzut animale ținute în condiții atât de precare. Marius m-a impresionat prin marea sa umanitate".

În urma postării italiencei, lucrurile au luat o întorsătură bună în viața lui Marius pentru că și-a găsit un loc de muncă.

"Marius și-a găsit un loc de muncă, o casă și bineînțeles că îl va lua pe Cappuccino cu el. Nu aș putea fi mai fericită", a revenit, ulterior, femeia pe Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs