3dots.ro

Misterul dispariției unei românce în Italia se adâncește. Ce spune ultima persoană care a văzut-o în viață pe Andreea Rabciuc

Misterul dispariției unei românce în Italia se adâncește. Ce spune ultima persoană care a văzut-o în viață pe Andreea Rabciuc

La un an și o lună de la dispariția Andreei Rabciuc, o tânără româncă stabilită în Italia, în vârstă de 27 de ani, fostă campioană la tir, autoritățile nu au găsit niciun indiciu care să ducă la descoperirea ei, informează Ancona Today.

Tânăra a fost văzută ultima dată pe 12 martie, la o petrecere în Montecarotto, iar de atunci nu se mai ştie nimic despre ea.

Potrivit presei italiene, la petrecere lucrurile nu au decurs decurs deloc bine pentru Andreea. martorii spun că s-a certat toată noaptea cu iubitul ei, Simone Gresti, iar dimineaţa a plecat singură, foarte nervoasă, după ce a fost jignită de acesta.

Înainte de a pleca, Andreea a încercat să discute cu tatăl ei, care lucrează în Spania, dar bărbatul dormea şi nu a auzit telefonul, astfel că tânăra i-a lăsat un mesaj în care îi spunea că are probleme şi că are nevoie de ajutorul lui, fără a da însă alte detalii.

A fost şi singura tentativă a tinerei românce de a-şi contacta familia, înainte de a fi dată dispărută.

La scurt timp după ce a încercat să vorbească la telefon cu tatăl ei, Andreea a rămas şi fără telefon. Furios în urma unor certuri, partenerul ei i-a luat telefonul şi a refuzat să i-l restituie, astfel că Andreea a plecat de una singură şi fără să-şi fi luat cu ea măcar telefonul, pentru a putea fi contactată.

”Se certau continuu. La un moment dat abia aşteptam să plece. Sâmbătă dimineaţa, trebuie să fi fost ora 7.00, am văzut-o pe fată plecând spre stradă”, a spus proprietarul cabanei unde a avut loc petrecerea, potrivit publicaţiei today.it.

Înainte să dispară fără urmă, tânăra a lăsat un mesaj pentru Simone.

”Te-am chemat pentru că mama mi-a permis să mă văd cu tine şi doar cu tine pentru că ştie că eşti un băiat bun care nu mă îndeamnă să mă droghez, să beau sau să fac alte lucruri rele”, i-ar fi scris Andreea.

De altfel, iubitul ei a fost primul suspect pentru Poliţia italiană şi a fost cercetat pentru răpire, cu atât mai mult cu cât a anunţat cu întârziere dispariţia.

În plus, pete de sânge care s-au dovedit a fi ale Andreei au fost găsite pe un tricou şi pe maşina lui Simone. Până la urmă, însă, analizele efectuate de legist au arătat că acele pete de sânge ar fi fost mai vechi.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă tânăra a fost răpită şi ucisă sau dacă a dispărut undeva din proprie iniţiativă.

Prima variantă pare cea mai plauzibilă, cu atât mai mult cu cât şoferul singurului autobuz care a circulat în acea dimineaţă la Montecarotto spune că nu a văzut-o pe româncă printre călători.

”N-am observat nimic diferit, iar dacă s-ar fi urcat în autobuz cu siguranţă aş fi văzut-o. Deci pot exclude această posibilitate”, a declarat şoferul.

Anchetatorii italieni au efectuat joi, 13 aprilie 2023, noi verificări pe ruta parcursă de tânăraă în noaptea dispariției sale pe șoseaua Montecarottese.

Irene Bilotta, procurorul care instrumentează dosarul, a mers pe strada Montecarottese, pe care Andreea Rabciuc ar fi parcurs-o înainte de a dispărea.

Pentru a înțelege mai bine ce s-a petrecut, anchetatorii au parcurs anumite trasee pe jos, altele cu mașina, calculând minutele de la un loc la altul și reconstituind parțial seara dispariției. Verificarea zonei de către procuror a durat câteva ore.

De asemenea, Aurora, una dintre prietenele Andreei, prezentă la petrecere, a fost audiată de procuror și a declarat că în acea dimineață a încercat să o oprească pe Andreea să plece, însă fără rezultat. Andreea a respins-o brutal și a părăsit rulota.

Între timp, Parchetul a solicitat noi căutări, care vor fi reluate cu ajutorul câinelui Bayla din grupul canin al carabinierilor din Bologna.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs