Italia. Povestea emoționantă a doi tineri români, cununați într-un salon de spital

Loredana Ciutea și Costel Bodea, doi tineri de origine română stabiliți în Italia, în Piove di Sacco din zona Padovano, s-au căsătorit într-o cameră aflată la etajul șase al Spitalului Imaculate Conception of Rain din Sacco.

Evenimentul a avut loc miercuri, 10 noiembrie. ”A câștigat dragostea în această dimineață”, au anunțat pe Facebook reprezentanții instituției sanitare.

Proaspăta soție este internată de la sfârșitul lunii septembrie din cauza unei boli hepatice grave. Ea este în așteptare pentru un transplant de ficat.

Ceremonia a fost una simplă, oficiată de Paola Zagolin – delegată a Municipiului Saccisica, iar martori au fost doi prieteni ai cuplului, Natalia și Tiberiu, dar și directorul secției, Giancarlo Parisi, și medicul Serd Filippo Ometto.

Tânăra mireasă a stat pe pat, înfășurată într-un șal alb brodat și cu un splendid buchet de flori albe în mâini. Mirele a purtat cămașă și blugi. Cei doi au schimbat promisiunea iubirii eterne, pecetluind totul cu un sărut, în timp ce întreg etajul a răsunat în urale de bucurie.

”A sosit în sfârșit ziua mult așteptată. Ne-am dorit să ne căsătorim în vara lui 2020, dar pandemia ne-a dat peste cap planurile și chiar dacă a trebuit să așteptăm mult mai mult decât credeam, am reușit.

Ne-am încununat visul, acum sper doar ca Loredana mea să se opereze cât mai curând pentru a putea reveni în casa noastră din Piove di Sacco”, a povestit Costel, potrivit Corriere del Veneto.

”Ne-am logodit în 2017, după ce am plecat din România pentru a veni în Italia. Ea este viața mea și îmi dor de ea acasă.

E internată din 29 septembrie din cauza acestei probleme hepatice, momentan situația este sub control dar o așteaptă un transplant. Ne-au spus pe cuvânt că dacă-l face mai repede, cu atât mai bine”, a adăugat Costel.

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED