O familie de italieni, impresionată de modul în care a fost tratată de români după ce li s-a stricat mașina în țara noastră

Autor:

Data:

O familie de italieni impresionată de modul în care i-au tratat românii după ce li s-a stricat mașina în țara noastră

O familie de italieni a fost realmente impresionată de experiența memorabilă pe care au trăit-o în România, unde, după ce li s-a stricat mașina au fost găzduiți, li s-a găsit un mecanic, iar în final au refuzați când au oferit bani pentru ajutor…

Da, românii încă mai au în gene spiritul de-a oferi ajutor cuiva aflat în nevoie, din bunătatea sufletului, fără alte interese și, spre suprinderea lui, a aflat asta un italian, care a simțit nevoia să împărtășească această experiență și altora, într-un clip video care a devenit viral.

”Incredibilul gest de generozitate și ospitalitate s-a întâmplat chiar pe acest drum, unde mașina noastră s-a oprit din cauza unei defecțiuni. Din fericire, o familie românească din zonă ne-a oferit adăpost în casa lor.

Doamna casei ne-a pregătit un prânz copios și apoi ne-a condus să vizităm o biserică ortodoxă din apropiere”, a povestit italianul în videoclipul său.

Italienii au putut experimenta autentica ospitalitate românească și generozitatea oamenilor de la țară. Românii i-au ajutat să găsească un mecanic care să le repare mașina, fiind gata să le ofere tot sprijinul necesar ca să treacă peste momentul dificil.

”Pe măsură ce mașina noastră era pregătită să plece, am vrut să le oferim bani ca semn de recunoștință pentru tot ajutorul și bunătatea lor.

Cu toate acestea, familia românească a refuzat ferm să accepte bani, pentru că în în România, musafirul străin este sacru. Oaspeții sunt întâmpinați întotdeauna cu căldură și există mereu un fel de mâncare pregătit special pentru ei”, a continuat italianul.

Experiența trăită l-a impresionat profund și spune că  l-a făcut să aprecieze ospitalitatea și valorile creștine ale poporului român.

“În aceste gesturi, putem vedea cu claritate cum poporul român este un popor cu adevărat creștin. Ospitalitatea lor și grija pentru oaspeți sunt cu adevărat exemplare și reflectă învățăturile creștine din Vechiul și Noul Testament”, a concluzionat italianul, citat de stiridindiaspora.ro.

Această poveste oferă ocazia de a ne aminti că gesturile mici de bunătate pot crea legături puternice între oameni și pot aduce bucurie și încredere.