Un jandarm din București a primit în contul bancar peste 1,6 milioane lei. ”Ce de bani! Cum să nu vii la jandarmi?”

Un jandarm din București a primit în contul bancar peste 1,6 milioane lei. ”Ce de bani! Cum să nu vii la jandarmi?”

Un subofiţer de la Direcția de Jandarmerie a Municipiului București, care îşi aştepta salariul în aceste zile a avut plăcuta surpriză de a descoperi că în cont i-au intrat peste 1,6 milioane lei, adică peste 300.000 de euro. Banii fuseseră viraţi într-o singură zi, în 250 de tranzacții.

Jandarmul, originar din Gorj, dar care lucrează în Bucureşti, care a primit și salariile colegilor a realizat un video în care arată câți bani avea în cont. ”Ce de bani! Cum să nu vii la jandarmi? Într-o lună îți cumperi Lamborghini, într-o lună iaht. Uite! Dau așa până mâine”, spune el.

În același timp, câteva sute de colegi de muncă constatau că salariul pe care îl așteptau întârzia…

Explicația a venit extrem de rapid: toate cele 250 de salarii care trebuiau să ajungă la un grup de cadre militare ale Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au fost virate, în tot atâtea tranzacții, într-un singur cont.

Ce e de lămurit e dacă eroarea aparține departamentului de contabilitate al Jandarmeriei sau a modalității în care s-a produs transferul ordinului de plată. În ambele situații, nu e deloc încântător să descoperi atâta dezorganizare într-o instituție de forță a statului…

Evident, jandarmului din Gorj i-a fost retrasă din cont suma exorbitantă de bani.

”Din cauza unei erori tehnice de încărcare și preluare a unui fișier electronic, drepturile salariale aparținând unui grup de cadre militare ale Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au fost virate în contul unui singur cadru militar al unității noastre din acel grup.

La acest moment, se fac verificări cu privire la cauza acelei erori tehnice, fiind pentru prima dată când unitatea noastră se confruntă cu o astfel de situație”, a declarat maior Mihai Vornicu, ofițer de relații publice, Jandarmeria Capitalei.

Deşi un fost jandarm a afirmat că în experienţa lui de peste 20 de ani aşa ceva este fără precedent, potrivit unor surse din interiorul Jandrmeriei, în trecut a existat, totuşi, un incident asemănător. Atunci, salariile jandarmilor ar fi fost calculate și virate greșit, iar angajata de la Serviciul Financiar responsabilă de situație ar fi fost cercetată și sancționată.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories