Jandarm, unui poliţist care i-a oprit maşina în trafic: «Voi avea grijă special de tine» - video

26 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Pasagerului din dreapta al unei mașini oprite la un control de rutină al polițiștilor rutieri în Tecuci i s-a activat brusc ambâțul de mascul Alfa, asociat funcţiei pe care o deţine în Jandarmerie şi l-a ameninţat pe unul dintre poliţişti.

Jandarm, unui poliţist care i-a oprit maşina în trafic: «Voi avea grijă special de tine» - video

”La volan este o femeie care le spune poliţiştilor că nu are actele asupra ei. În dreapta este personajul Alfa, vizibil turmentat.

Colegii o felicită pe doamnă pentru că a ales să conducă ea autoturismul şi îi spun că de data aceasta, îi vor acorda un avertisment pentru lipsa actelor, fiind clar că a fost nevoită să conducă maşina în contextul partenerului turmentat. 

Surpriza însă apare când poliţistul îi înmânează procesul verbal şi îi spune că i-a aplicat avertisment. Personajul Alfa intră în scenă, îi "ordonă" soţiei să scrie că nu recunoaşte fapta, zbiară că el este "ofiţer superior" şi îi ameninţă pe poliţişti că va avea el "grijă" de ei”, descriu incidentul reprezentanţii Sindicatului Europol.

"La următoarea misiune, când voi coordona toate activităţile, voi avea grijă special de tine...", este ameninţarea bărbatului la adresa unuia dintre poliţişti, care se recomandă ”maior Culache”.

Aceasta este o categorie aparte de frustraţi pe care îi găsim în tot sistemul nostru, fie că e vorba de jandarmi, pompieri, poliţie.

Sunt cei care au legitimaţia de decor, pentru că oricum pe ei nu îi vezi în stradă alături de subalterni să îi coordoneze şi să îi îndrume. Ei stau închişi prin birouri sau îi vezi doar în "controale" unde fac pe zmeii.

Generaţiile însă se schimbă. Poliţiştii tineri nu mai sunt intimidaţi nici de statutul social, nici de cel politic şi nici chiar de ameninţările acestui tip de "ofiţer superior". De-abia aşteptăm să vedem dacă şi conducerea Jandarmeriei Române tolerează astfel de comportamente”, încheie reprezentanţii Sindicatului Europol.

La scurt timp după apariţia imaginilor în spaţiul public, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi a ţinut să facă o serie de precizări legat de cele întâmplate.

”Cu privire la atitudinea colegului nostru faţă de organele de control ale Poliţiei, comanda Jandarmeriei Galaţi dezaprobă total astfel de comportamente, care nu reprezintă instituţia şi mai ales statutul profesional.

Totodată, vă precizăm că din ordinul comenzii la nivelul unităţii noastre urmează să fie constituită de urgenţă o comisie de verificare a comportamentului colegului nostru şi a aspectelor care au condus la o astfel de atitudine, urmând ca la finalizarea verificărilor să revenim în cel mai scurt timp în spaţiul public cu concluziile acestor verificări. În funcţie de rezultatul acestora se va dispune şi sancţiunea disciplinară, dacă este cazul, conform prevederilor regulamentelor militare.

Încă odată, afirmăm cu fermitate că respectarea legii nu este o opţiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofiţer sau subofiţer, şi trebuie respectată legea, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine”, este reacţia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi vizavi de incidentul creat de jandarm şi  ameninţarea pe care o adresează unuia dintre poliţiştii care îl opriseră în trafic.


CLICK - Follow us on Google News