Cum au aflat polițiștii de relația jurnalistului Pro TV Marius Buga cu un minor fugit dintr-un centru de plasament

Jurnalist Pro TV, anchetat pentru act sexual cu un minor. Victima este un băiat cu vârsta sub 16 ani

Instanța a decis că jurnalistul Marius Buga (42 de ani), corespondentul Pro TV în Dâmbovița, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii, își va petrece următoarele 30 de zile în arest.

Ieri, Marius Buga a fost dus la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru a da detalii în cazul unui minor în vârstă de 15 ani cu care ar fi întreținut relații sexuale în apartamentul său.

Surse judiciare declară că minorul fugise dintr-un centru de plasament, iar Poliția Târgoviște a fost anunțată despre acest lucru de către reprezentanții instituției.

Minorul a fost audiat la Poliția Târgoviște într-un dosar de furt, în urmă cu câteva zile, numai că, pe parcursul audierilor, băiatul, care are vârsta sub 16 ani, le-a dezvăluit polițiștilor că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

Marius Buga este în arestul IPJ Dâmbovița din seara zilei de marți 7 februarie, fiind reținut pentru 24 de ore în dosarul penal ce îl vizează, pentru săvârșirea infracțiunii de întreținere de acte sexuale neconsimțite cu un minor.

Miercuri seară el a fost prezentat judecătorilor cu dispunerea unei măsuri preventive, care au decis să fie arestat preventiv 30 de zile.

Cercetările vor fi extinse în zilele următoare pentru a se verifica dacă jurnalistul Marius Buga a întreținut relații sexuale cu alți minori. Mai multe persoane vor fi audiate până la sfârșitul săptămânii.

Pro TV, trustul media pentru care lucrează de mai mulți ani Marius Buga, a prezentat deja o reacție oficială legată de acest caz în după-amiaza zilei de marți 7 februarie.

”Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acțiune imorală. Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia.

În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, au declarat reprezentanții Pro TV într-un comunicat emis marți 6 februarie.