Ce pensie va avea Iohannis după 42 de ani de muncă

După aproape 27 de ani în care postul a fost rezervat, catedra de profesor de Fizică a lui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupată de un titular, după ce preşedintele României a depus cerere de pensionare.

Anton Hadăr, președintele Alma Mater, spune că, pe baza informațiilor pe care le deține, pensia lui Iohannis se va ridica la 8.500 de lei, fără indemnizația pe care o va încasa după ce își va încheia mandatul. Klaus Iohannis a adunat 42 de ani de muncă.

”Cu aproximare, normal, că n-am acces la informații legate de câștigurile sale, cred că va lua puțin peste 100 puncte, asta însumează vreo 8.500 lei.

Nu va prinde cinci cifre, va fi un număr format din patru cifre, pentru că în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic.

Nici în zona primăriei nu s-a câștigat foarte bine, azi se câștigă mai bine. Dacă nu era președinția cred că ar fi ieșit cu o pensie mică, 5-6.000 ca profesor de liceu, chiar și dacă ar fi rămas inspector”, este de părere Anton Hadăr.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories