Laurette, apel: Vă rog nu-mi schingiuiți sufletul copilei mele doar pentru că s-a născut mulatră!

18 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

De cele mai multe ori, societatea trece nepăsătoare pe lângă fenomenul de Bullying, din ce în ce mai prezent în școlile și liceele din România. Și produc traume, pentru că acei copii agresați, hărțuiți de colegii lor, se tem să vorbească, și astfel, atenționează psihologii, pot deveni adulți cu probleme.

Laurette, apel: Vă rog nu-mi schingiuiți sufletul copilei mele doar pentru că s-a născut mulatră!

Din nefericire, printre victimele bullyingului se numără și fiica lui Laurette, care cere public ministrului Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, să intervină, într-o postare pe Facebook în care descrie trauma suferită de fetița sa.

”Toată copilăria mea și mai apoi adolecența au fost umbrite de răutățile colegilor de școală. Am sperat că odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea.

Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare un scenariu de film. Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care și eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că școala în care învață NU ia măsuri. Pentru că părinții copiilor care o jignesc, și o fac zi de zi, iau asta ca pe o normalitate. Pentru că violența este practic una din materiile care se ”predă” cu brio în școlile din România.

Joi, fetiței mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullying-ul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de școală, plângerile mele au fost considerate ”răsfăț tv”.

Astăzi, mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învățământului să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare, dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mamp singură, Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii. 

Sunt o mamă singură și lupt nu doar cu un sistem indiferen, ci și cu o mentalitate extrem de primitivă. Școala nu face nimic pentru a-mi proteja fetița. Pentru că dacă ar fi făcut nu ajungeam în situația de a o aduce acasp mutilată de același coleg care în timp a mai lovit-o de nenumărate ori.

Poate că orice mamă ar fi avut instinctul de a călca în picioare tot în jur în acel moment în care și-a văzut copilul plin de sânge și cu dințișorul spart. Dar, în ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt un animal. Mi-am stăviit impulsul și am încercat să-mi caut dreptatea la conducerea școlii. Care mușamalizează întregul incident.

Așa că cer public doamnei ministru, dascăl la rândul ei, să-mi ajute fetița. Să-i spună dânsa că școala nu înseamnă numai bătăi și jigniri. ci este locul în care va învăța să scrie, să socotească, să râdă, să respecte, să prețuiască, să iubească, să își facă prieteni și să își amintească, peste ani, cu drag și nostalgie de ”doamna ei”.

Vă rog nu-mi schingiuiți sufletul copilei mele doar pentru că s-a născut mulatră”, a scris Laurette pe contul ei de Facebook.

Într-un comentariu atașat acestei postări, Laurette mai precizează că părinții băiatului care i-a agresat fiica nici măcar scuze nu și-au cerut.


CLICK - Follow us on Google News