Raport INML: Un bebeluș a fost lăsat 13 ore fără îngrijiri medicale de către medicul ginecolog

Raport INML: Un bebeluș a fost lăsat 13 ore fără îngrijiri medicale de către medicul ginecolog

Avocatul Adrian Cuculis dezvăluie că, potrivit unui raport al medicilor legiști, un bebeluș născut prematur a fost privat mai bine de 13 ore fără de îngrijiri medicale pe care ar fi trebuit să le primească din partea medicului ginecolog.

Incidentul s-a produs în urmă cu peste un an, iar avocatul citează concluziile raportului INML în cazul în care medicul este ”suspect pentru tentativă la omor calificat”.

”13 ore fără să fi primit îngrijiri medicale, concluzia raportului INML. Cazul medicului Florian Robe (suspect în cauza pentru tentativă la omor calificat cu privire la un copil nou născut prematur) este reactivat de către expertiza INML care îl arată că principal vinovat pentru toate sechelele copilului .

Aduc aminte că întreagă opinie publică a fost zdruncinată în urmă cu mai bine de un an atunci când PTB a emis ordonanță de suspect pentru acest medic și asta după ce imagini filmate din maternitate arătau un copil prematur aruncat pe o tăviță de fier și lăsat să agonizeze înainte de a fi mutat direct în morgă, deși era viu”, a relatat Cuculis.

Avocatul concluzionează că ”expertiză arată cum pasivitatea medicului a pus în pericol viață copilului și a contribuit esențial la deteriorarea stării de sănătate a acestuia”.