Cum îți dai seama că totul este pierdut cumpărând o înghețată în pandemie

05 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Condiția umană în pandemie pare să devină din ce în ce mai derizorie. Și nu doar din cauza coronavirusului, ci a modului în care am ajuns să ne raportăm la boală, una care din păcate ucide.

Cum îți dai seama că totul este pierdut cumpărând o înghețată în pandemie

Mințile noastre se trezesc cu cucuie din ce în ce mai zdravene de la atâtea lovituri în ziduri virtuale, născute din întâmplări prin care trecem zilnic, dintr-o logică nearmonizată a rațiunii autorităților și a regulilor impuse, nu dezbătute, explicate, trăite omenește.

____________________

”Cum îți dai seama că totul este pierdut?

Te duci la gelaterie la ora 18. Ceri o înghețată și ți se spune că după ora 18, nu se mai primesc comenzi directe, ci doar prin telefon.

Primești o carte de vizită cu numărul de telefon scris mărunt. Ieși afară, scoți telefonul din geantă, formezi cifrele.

Țâr-țâr și-ți răspunde aceeași duduie care tocmai ți-a spus că nu se servește înghețata direct ci doar la telefon. Ne privim prin geam în timp ce ne zâmbim tâmp. Comand înghețatele și îmi iau rămas bun.

M-a sunat înapoi, deși eram în fața ei, ca să-mi spună să-mi ridic comanda și să o plătesc. Ne-am luat definitiv rămas bun.

Îmi iau rămas bun în principal de la orice logică a firii, de la orice formă de existență. Am ajuns la capătul drumului.

De aici doar prăpastie, de jur-împrejur. Prăpastia peste care n-am idee cum se poate sări, ba mai mult, găsesc o idee să mă arunc în gol. Cred că acolo jos, lucrurile s-ar putea să capete chiar un sens. Aici, totul este nonsens.

Și uite-așa am înțeles că totul este cu adevărat pierdut. Totul!”, scrie Alexandra Roseanu, pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News