Ludovic Orban: Am un mesaj foarte clar pentru cei care vor veni de mâine în țară: nu își vor petrece Paștele în condiții normale!

04 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Premierul Ludovic Orban a ținut să-i avertizeze pe românii din străinătate care, începând de duminică, vor reveni în țară că nu își vor petrece Paștele în condiții normale!

Ludovic Orban: Am un mesaj foarte clar pentru cei care vor veni de mâine în țară: nu își vor petrece Paștele în condiții normale!

"Toți cei care vor veni începând de mâine nu își vor petrece Paștele în condiții normale, vor fi obliga'i să stea în carantină.

Numărul țărilor care au trecut pe roșu, adică cele care au depășit 10.000 de cazuri, s-a mărit semnificativ. Aproape toate țările din care vin români, unde muncesc și trăiesc sunt din zona roșie.

Decizia clară e de a-i caza în spațiile de carantină instituționalizată" a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat, referitor la centrele de carantină existente, că au fost sesizate foarte puține nereguli și a transmis un mesaj de apreciere pentru cei care respectă regulile de conviețuire acolo.

În legătură cu situația de la Țăndărei, Orban a spus că există localități unde este greu să se explice oamenilor să respecte condițiile de izolare, deși au fost mărite efectivele trimise de autorități în zonă.

"Cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii. Cine nu respectă carantina i se va face dosar penal și i se suplimentează cu 14 zile carantina. Am avut puține cazuri din acestea", a afirmat premierul.


CLICK - Follow us on Google News