Aventura lupului Dany, evadat de la o grădină zoologică: a stat la coadă la Poștă, cu pensionarii, s-a plimbat cu copiii şi a furat o găină - video

12 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

Lupul Dany a ajuns să fie un personaj cunoscut după ce a evadat de la o grădină zoologică improvizată şi a petrecut paşnic o zi alături de localnicii unui sat situat la câțiva kilometri de Chișinău.

Aventura lupului Dany, evadat de la o grădină zoologică: a stat la coadă la Poștă, cu pensionarii, s-a plimbat cu copiii şi a furat o găină - video

Dany a colindat nestingherit tot satul, a stat cu localnicii la rând la Poștă, a mers cu copiii pe uliţă şi s-a odihnit sub bănci şi copaci. Spre seară, cu un calm imperturbabil,  s-a lăsat prins de săteni dar noaptea a evadat din nou.

”Dragi consăteni, azi am tot fost sunați că se plimbă un lup prin sat ziua amiaza mare! El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă. 

Cu toții au fost drăguți cu lupul, ne bănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic", spune primarul din Dăceni pe Facebook.

”Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, apoi a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul, de dragul găinii. a înșfăcat lupul de gât curajos gest .

Am sunat la Poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i dea și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață”, a mai spus edilul.

”Am înțeles că ar fi fost văzut prin preajma unei baze de odihnă din pădure, unde este improvizat un mini zoo, cât de legal sunt ținute acele animale urmează să ne documentăm, spre seară am fost să întreb dacă nu cumva au pierdut un lup, fapt confirmat de domnul de la pază!

Am invitat administratorul la primărie să ofere explicații și să prezinte actele de posesie, deja vedem ce decizie va fi luată de organele competente!

La final de zi putem face o concluzie, chiar și cu cel mai periculos animal dacă te comporți bine, nu te paște nici un pericol!

Rămân pe poziția că animalele sălbatice trebuie să trăiască în sălbăticie, în lumea lor, în largul lor, nu în cușcă de 2/3...", a scris Victoria Butuc, primarul din Dăceni, pe Facebook.

Peste noapte, în ciuda așteptărilor primăriței, Dany a ros ușa cotețului în care fusese închis şi a evadat. El a fost prins din nou miercuri și dus înapoi la grădina zoologică improvizată, urmând să fie consultat de un veterinar.

”Lupul Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar!

Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Laloveni și Agenția de Mediu!

Mulțumim tuturor pentru implicare și receptivitate... Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor", a mai scris Victoria Butuc pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News