Magda Vasiliu, despre mesajul trimis de un preot enoriaşilor din Italia: :«Mi-e silă. Asta e biserica...»

9 Oct 2018

Magda Vasiliu a publicat pe Facebook un sms trimis de un preot enoriaşilor din Italia după prima zi a referendumului pentru familia tradiţională, declarându-se scârbită de conţinutul acestuia

Magda Vasiliu, fosta prezentatoare Prima TV, stabilită în Italia, pentru a-şi trata băiețelul bolnav de cancer, a publicat pe contul său de Facebook mesajul unui preot ortodox pe care acesta l-a trimis românilor din Italia în contextul referendumului pentru familie. Părintele se declară dezamăgit de prezenţa scăzută la vot şi i-a avertizat pe enoriaşi că a hotărât să nu-i mai spovedească în cazul în care nu se prezintă la urne.

«Mesaj trimis de un preot ortodox enoraşilor din Italia. Mi-e silă. Cum adică nu-l mai spovedesc pe cel care n-a votat?!?!? Asta e biserica... Să vă spun că am solicitat prin «Lupta pentru viaţă» (fundaţia înfiinţată de jurnalistă la Roma - n.red.) ajutorul episcopiei noastre în Italia, pentru o familie de români cu copilul bolnav, care, în lipsa unor posibilităţi financiare, n-aveau unde sta? Erau în stradă, cu copilul bolnav, cu bagajele după ei... Mi-au spus că mă sună înapoi, că vor căuta o soluţie... Nu m-a sunat nimeni. Nici nu m-aşteptam s-o facă...», a scris Magda Vasiliu pe Facebook. 

În mesajul preotului, al cărui nume nu a fost dezvăluit, acesta se declară foarte nemulțumit de prezența foarte scăzută la vot în prima zi a referendumului, criticându-i dur pe enoriașii săi, pe care îi acuză că nu le pasă de viitor şi de aproapele lor, sunt laşi şi iresponsabili.

«Sunt dezamăgit de «creştinii» noştri... Mie-mi vine să plâng... Nu au conştiinţă eclezială, naţională şi familială... Nu le pasă de alţii, de viitor... Numai un individualism/egoism fără răspundere comunitată – iluzia «credinţei» pentru «sănătate şi sporul casei»... Eu m-am hotărât: pe cel ce nu votează nu-l mai primesc la spovedanie. Nu am nevoie de oameni iresponsabili şi laşi, incapabili să mărturisească public credinţa creştină şi speranţa într-un viitor mai curat chiar pentru copiii lor... 5.72% prezenţă la vot în prima zi... incredibil şi dureros...», este mesajul trimis enoriașilor de preotul din Italia. 

SHARE