Mâinile unei asistente din Suceava, după 12 ore de muncă

10 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

La Spitalul Județean de Urgență Suceava, cadrele medicale - asistente, infirmiere și  medicii -care fac gardă lucrează în ture de 12 ore, purtând un combinezon, o capelină, o mască și trei rânduri de mănuși una peste alta.

Mâinile unei asistente din Suceava, după 12 ore de muncă

Pe sub combinezon se află și costumul de asistentă sau infirmieră.

Inițial se stabilise că programul unei gărzi va fi de 6 sau de 8 ore, dar lipsa personalului a condus către soluția de 12 ore.

”Ăștia care am rămas facem 12 ore. Suntem pe front, că ceilalți nu sunt disponibili. Ne chinuie pe noi ăștia care suntem.

Eu dacă vin la serviciu pe o tură de 12 ore, trebuie să vin cu două costume de infirmieră sau de asistentă, două perechi de chiloți, două perechi de sutiene. Trebuie să vin cu o pungă de haine cu mine. După jumătate de oră, încep să curgă sudorile. Când mă dezbrac la final, curge apă din costum”

Nu se dau costume în plus la toată lumea. Standard e un costum pe zi. Dacă ar fi un program mai scurt nu am ieși cu mâinile alea. Un program mai scurt ne dorim, să nu stăm 12 ore. E infernal. Picioarele nu vi le arăt cum sunt că mi-e rușine”, a spus asistenta care a trimis imaginile cotidianului Libertatea.


CLICK - Follow us on Google News