Proaspătă mamă, în comă de o lună, după cezariană. Medic: «Habar nu am ce s-a întâmplat»

24 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

O mamă a intrat în comă la scurt timp după ce a născut al treilea copil, la Maternitatea Giulești. Medicii nu pot da explicații pentru ce s-a întâmplat, iar soțul nu o poate vedea din cauza măsurilor pentru evitarea infectării cu noul coronavirus.

Proaspătă mamă, în comă de o lună, după cezariană. Medic: «Habar nu am ce s-a întâmplat»

Elena Iliescu, o tânără de 35 de ani a intrat în comă la scurt timp după ce a născut prin cezariană, la Maternitatea Giulești

Pe 19 mai, în timpul operației de cezariană, femeia a pierdut mult sânge, a făcut stop cardio-respirator și, după ce medicii au resuscitat-o 45 de minute pentru a reveni la viață, a intrat în comă.

Două zile mai târziu, pe 21 mai, ea a fost mutată la Spitalul Universitar, la secția de Terapie Intensivă II și de atunci nu și-a mai revenit.

Adrian Iliescu, soțul Elenei, este disperat. El acuză faptul că nu este lăsat să își vadă soția, cadrele medicale invocând faptul că în spital nu se poate intra, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Pentru el, singura veste bună este că fetița nou-născută este bine, dar a rămas singură în Maternitatea Giulești.

"Am fost sunat abia a doua zi, după-masă, să mi se spună că am o fetiță sănătoasă și că e o problemă cu soția. Era în comă. Am întrebat de ce? «Ceva nu a mers bine»", a declarat bărbatul pentru cotidianul Libertatea.

Bărbatul susține că niciun cadru medical nu i-a explicat ce s-a întâmplat în timpul operației, care ar fi trebuit să decurgă normal, mai ales că femeia nu era la prima naștere.

"Nu m-au lăsat s-o văd nici la maternitate, nici la Universitar. Sun la numerele lor de pe fix, iar medicii și asistentele cu care vorbesc nu-și dau numele și nu știu să îmi explice de ce s-a întâmplat asta, cine este de vină, când o pot vedea. Mi se spune doar că nu pot intra în spital să o văd", declară Adrian Iliescu.

Contactat de jurnaliștii de la Libertatea, dr. Marcel Ovidiu Moisa, managerul Maternității Giulești, spune că nici el și nici medicul care a efectuat operația de cezariană nu știu ce s-a întâmplat.

"Dacă eu aș ști ce s-a întâmplat, nu aș fi aici. Habar nu am ce s-a întâmplat. Ar putea să fie orice credeți dumneavoastră. Da, am vorbit cu medicul care a avut-o în grijă. Dar credeți că medicul care a fost acolo știe? Nu știe! Suntem oameni, nu roboți", a declarat dr. Moisa.

Dincolo de tragedia familiei, soțul reclamă și o altă situație absurdă.

Omul a cerut de la spital o adeverință cu situația femeii, pentru că angajatorii nu îl cred că soția lui este în comă și riscă, astfel să își piardă locul de muncă.

Managerul spune, însă, că nu-i poate da, "pentru că soția n-a semnat acordul ca soțul să aibă acces la datele ei".


CLICK - Follow us on Google News