Drama unei românce într-un spital din UK: «Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!» 

23 Ian 2020 | scris de Ioana Tomozei

Pe 10 decembrie 2019, Neluța Stan, o româncă stabilită în Marea Britanie, își duce fiica, Kerryanne, la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Leicester - Leicester Royal Infirmary. Potrivit acesteia, micuța are febră, greață și vărsături, dureri de cap severe, somnolență, afându-se într-o stare letargică.

Drama unei românce într-un spital din UK: «Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!» 
Kerryanne, fiica Neluței Stan

În ciuda stării descrise, personalul medical a diagnosticat-o pe fată cu o banală gastroenterită. Mama a fost sfătuită verbal să meargă acasă și să își trateze fiica cu paracetamol. 

Pe 12 decembrie 2019, starea lui Kerryanne se agravează. Românca își duce din nou fiica la spital, la aceeași unitate medicală. Fata prezintă aceleași simptome și, în plus, acuză o sensibilitate ridicată la lumină și zgomot.

“M-am dus de atâtea ori (la spital - N.R.) și medicii de aici caută pe GOOGLE efectele pastilelor. Cadrele medicale de aici sunt ZERO, păcat de aparatura pe care o au!”, povestește Neluța Stan, potrivit blogului andreeatrandafirescu.ro.

Fata este din nou examinată și primește fix exact același tratament ca și la precedenta vizită. Conform mamei, medicii păreau a ignora toate simptomele observate. Ba mai mult, i-ar fi spus mamei că este doar de un virus și că va trece cu ibuprofen / calpol.

Cinci zile mai târziu, pe 17 decembrie 2019, Neluța revine la Leicester Royal Infirmary. Fata se simte mult mai rău decât precedentele vizite și este internată în spital pentru a fi ținută sub observație peste noapte. Îi sunt efectuate aceleași teste. Mama insistă să i se facă și unele analize de sânge. Nimeni nu o bagă în seamă, spune aceasta. A doua zi, dimineața, Kerryanne e externată din spital cu același diagnostic: gastroenterită.

Trei zile mai târziu, pe 20 decembrie 2019, Kerryanne își pierde conștiența, iar mama solicită ambulanța. Aceasta ajunge în 3 – 4 ore, mărturisește femeia.

Kerryanne e dusă la spital. Aici, medicii ajung la concluzia că fata prezintp presiune intracraniană și îi spun mamei că trebuie să se consulte cu colegii lor din Birmingham. Fata este ținută în unitatea de terapie intensivă până în seara zilei de 23 decembrie, când este intubată și mama află că jumătate din creierul fiicei sale este mort. Copila este trimisă cu ambulanța la Nottingham, fără ca mama sa să aibă permisiunea de a-i fi alături. 

La Nottingham, medicii descoperă că fetița are meningită. Kerryanne este operată de două ori: pe 24 decembrie 2019 și pe 2 ianuarie 2020, fără rezultat… Mama e sfătuită să-l cheme pe tatăl fiicei sale, stabilit în SUA, pentru a-l informa faptul că echipa medicală consideră că pacienta trebuie deconectată de la aparate. În opinia lor, Kerryanne e literalmente moartă.

Medicii insistă ca mama să-și dea consimțământul pentru ca fiica ei, Kerryanne, să fie deconectată de la aparate și îi explică faptul că, dacă nu e de acord, o pot face fără consimțământul ei, întrucât legea britanică permite această procedură. 

Pe 7 ianuarie 2020, Kerryanne e deconectată de la aparatele care o țin în viață, fără acordul părinților ei. Kerryanne e declarată moartă.

“S-a terminat lumea când am aflat că fata mea e trimisă la morgă și eu acasă! S-a prăbușit lumea. Nu mai există nimic în jurul meu. Mi-au dat un pahar cu apa și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!”, povestește Neluța Stan.

Administrația spitalului nu i-au dat Neluței Stan niciun document oficial, medicii spunându-i că va primi acte imediat ce va fi terminată ancheta demartă în urma decesului. 

Din 7 ianuarie 2020 și până în prezent mama a încercat, fără succes, să recupereze corpul copilului și toate fișele medicale care ar putea dovedi ignoranța medicală și practicile incorecte. Singurul răspuns pe care l-a obținut din partea autorităților este faptul că trupul neînsuflețit al fetiței ei nu mai este în spitalul din Nottingham, unde s-a înregistrat decesul.

Mama este neputincioasă, sfărâmată emoțional și caută adevărul. Vrea ca cei care i-au omorât copilul să plătească pentru superficialitatea cu care i-au pus diagnosticul micuței, pentru ignoranța și practicile lor incorecte. Moartea acestui copil putea fi prevenită?

“Vreau să se găsească adevăratul vinovat. Vreau ca alți copii, chiar dacă fetița mea nu mai e, să nu treacă prin ce a trecut ea și nici un părinte să simtă atâta durere cât simt eu!”, spune Neluța Stan.

Cei care doresc să facă o donație pentru ca Neluța Stan să poată plăti un avocat care să facă lumină sunt rugați să o facă accesând următorul link: facebook.com/donate/861314474302823/


CLICK - Follow us on Google News