Profesoara care și-a abandonat fetița de 5 zile în scara unui bloc, a născut în mașină, de frica soțului care nu mai voia copii

18 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Un bebeluș de doar 5 zile a fost găsit abandonat în scara unui bloc, pe 12 februarie, în Râmnicu Vâlcea.

Profesoara care și-a abandonat fetița de 5 zile în scara unui bloc, a născut în mașină, de frica soțului care nu mai voia copii

Mama s-a prezentat la Poliție după patru zile și a relatat o povestea cutremurătoare, care demonstrează că multe din ceea ce se întâmplă în societatea noastră nu sunt cum trebuie.

Mama care și-a abandonat fetița de 5 zile are 35 de ani și a fost profesoară la Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea. 

Ea mai are doi copii, de 3 și 12 ani, iar fetița abandonată nu mai era dorită de soțul ei. De frica acestuia, femeia s-a refugiat într-o mașină, acolo unde a și născut-o pe micuță. Tot în mașină a îngrijit-o cinci zile după naștere, până când s-a decis să o abandoneze.

Copila a fost descoperită de o tânără de 20 de ani, cu o oră înainte de miezul nopții. Fata a intrat în scara blocului și, spre norocul lui, bebelușul s-a trezit și a început să plângă. Atunci tânără a sunat la 112 și a chemat ajutoare.

Fetița nu avea haine pe ea și era învelită într-un cearceaf vechi, ponosit, pusă într-o scoică de mașină foarte uzată. Asta i-a făcut pe anchetatori să creadă că mama copilei nu are o situație materială prea bună și cel mai probabil nevoile materiale au făcut-o să o abandoneze. A fost o pistă falsă și abia apariția fostei profesoare a lămurit, parțial, totul.

Fetiţa a avut noroc că nu a îngheţat de frig şi a fost găsită la timp.

”Dacă nu intra nimeni în bloc şi rămânea acolo, până dimineaţa, sau mai stătea câteva ore, murea”, susţin surse apropiate anchetei.

În timpul anchetei mama a fost incoerentă, cu greu reușind să explice logic ceea ce s-a întâmplat.

Femeia a spus că a fost nevoită să-şi abandoneze copilul din cauza problemelor din familie. Soţul, care ar fi violent, a refuzat total să mai aibă încă un copil.

În apropiere de ziua în care știa că trebuie să nască, femeia şi-a dus copiii la bunici, iar ea s-a refugiat în maşina familiei. Acolo a născut singură şi tot aici a stat câteva zile, până s-a decis ce să facă cu bebeluşul. 

Incoerența în declarații au făcut ca mama fetiței să fie internată cu depresie postpartum. Copila e și ea la spital, la maternitatea din Rm. Vâlcea.

”Este un copil perfect normal, este într-o stare bună. A devenit fetiţa noastră. Va sta în spital, deocamdată, pe durata cercetărilor, cât va fi nevoie.”, a declarat şefa Secţii Neonatologie, dr. Monica Nicolae.

Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Nicolae Badea, susţine că se vor lua măsuri, în funcţie de anchetă. 

”Dacă se impune, în procedură de urgenţă, vom lua o măsură de protecţie: plasament la familia lărgită sau un asistent maternal profesionist”.


CLICK - Follow us on Google News