Mama unui elev de liceu a cerut retragerea lui de la cursuri pentru că ”nu îi mai place școala“
Într-o societate în care să ai școala vieții pare să fie mult mai important decât să fii educat, zilele trecute, mama unui elev de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic ”Ioan Corivan” din Huși, județul Vaslui, s-a prezentat la conducerea școlii, unde a cerut retragerea fiului său de la cursuri pentru că ”nu mai vrea să vină la școală”.
Nu mai vrea să vină la școală
Directoarea liceului a încercat să îi explice mamei care sunt avantajele educației și i-a recomandat să meargă cu fiul ei la psiholog.
”Da, chiar acum a venit o mamă la școală, dorind să retragă dosarul fiului dânsei, pentru că copilul nu mai vrea să vină la școală. Băiatul este în clasa a IX-a. Am încercat să lămurim acest lucru, să o convingem că nu e bine. Avem psiholog al școlii, am recomandat o ședință împreună cu mama și elevul la psiholog.Eu sper să îl atragem la școală și să îl ținem până la finalizarea anilor de liceu.
Au mai fost asemenea cazuri, din păcate. Și în multe asemenea situații, uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie”, a declarat profesoara Cătălina Dacu, directorul Liceului Tehnologic ”Ioan Corivan” Huși, potrivit Vremea Nouă.
Pe profilul profesional, fiecare copil primește bursă
Cadrul didactic spune că este esențial pentru orice copil să vină la școală pentru a descoperi ce abilități are și pentru a învăța o meserie.
”Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită.
Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie. Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ. Asta le spun mereu copiilor noștri. Și părinții ar trebui să știe primii asta”, a subliniat profesoara Cătălina Dacu.