Marian Oprişan a sunat-o pe Paula Herlo, enervat de reportajul despre Vrancea la emisiunea ‘Judeţe la stăpân’

Autor:

Data:

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vracea, a fost atât de enervat de un clip de promovare al emisiunii ”România, te iubesc!“ încât a sunat-o pe jurnalista Paula Herlo şi a acuzat-o că face  o ”manipulare de tip ordinar“. Mai mult, Oprișan, de aproape 20 de ani atotstăpânitor” peste Vrancea, a trimis către toată presa un comunicat în care răspunde la o serie de întrebări care i-au fost adresate de Pro TV încă din luna august pentru reportajul ce urmează să fie difuzat astăzi, 29 septembrie, de la ora 18.00.

”Rula un promo cu începutul nostru de emisiune, cu toate judeţele din această campanie. Marian Oprişan m-a sunat să-mi spună că e o greşeală ce fac, că tot ce facem noi e o manipulare de tip ordinar… M-a atacat la telefon. Bineînţeles că emisiunea nu este un elogiu la adresa lui Marian Oprişan, nu există vreun motiv să facem asta. Marian Oprişan îmi spune că Vrancea arată bine. Nu, Vrancea nu arată bine, să fie foarte clar“, a declarat Paula Herlo în cadrul podcastului ”România, ştii bine!“.

Consiliul Judeţean Vrancea a reacţionat la o serie de întrebări cu două zile înainte de difuzarea emisiunii, deşi cererea a fost făcut încă din luna august de către jurnalista Paula Herlo. În premieră în România, răspunsurile au fost trimise către toată presa, sub forma unui comunicat cu titlul ”Pro TV întreabă, noi răspundem!“, deşi în mod normal acestea se trimit doar celor care au formulat cererea.

”Şefii de judeţ trebuie să înţeleagă că rolul jurnalistului nu este să îi laude pentru ce fac, pentru ce ar trebui să facă şi au fost aleşi să facă. Eu vin să îţi spun ce n-ai făcut din ce ai promis. De pildă, domnul Oprişan a promis că face parc industrial, după care recent a anunţat că nu mai face parc industrial“, a dat replica Paul Herlo.

Faptul că materialul nu e tocmai pe placul celor care se află la conducerea judeţului Vrancea a fost sesizat încă de la începutul săptămânii trecute, când un jurnalist local, Sebastian Oancea, a publicat pe Facebook un mesaj primit de la un angajat de la primăria unei comune, care povesteşte că primarul i-a ameninţat cu concedierea pe cei care se vor uita la emisiune.

”Vrancea e un judeţ cu bogăţii, dar sărac când vine vorba de indicatorii de dezvoltare. O realitate pe care aleşii o neagă. Vrancea e condusă de aproape 20 de ani de Marian Oprişan, care în vară mi-a declarat: «Mama mea sunt eu!» când l-am întrebat cum e posibil ca numele ei să apară în declaraţia de avere a fostului Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat în închisoare pentru corupţie. Problema nu e că Marian Oprişan a umplut conturile mamei, ci faptul că alegătorii nu pot afla din declaraţiile de avere cât de bogat e de fapt“, spune Paula Herlo despre ediţia din această săptămână.

Ediţia dedicată judeţului Vrancea face parte din campania ”Judeţe la stăpân“ demarată de emisiunea ”România, te iubesc!”, la Pro TV duminica, de la ora 18.00. Primele două judeţe analizate au fost Teleorman şi Olt. 

”Vrancea, un judeţ cu un potenţial uriaş, dar care la capitolul dezvoltare încă stă prost. În 2019, în Vrancea, 40% dintre drumurile judeţene sunt de piatră sau pământ. În Vrancea se câştigă al patrulea cel mai mic salariu mediu din ţară, iar puterea de cumpărare este foarte mică.

Vrancea e bogată: are cea mai mare suprafaţă viticolă din ţară, are munte, peisaje superbe şi un potenţial de dezvoltare neatins. Infrastructura judeţului e la pământ, investitori nu prea sunt, oamenii n-au acces a utilităţi decât în proporţie foarte mică. 35.000 de vrânceni sunt plecaţi peste graniţă, iar cei rămaşi aşteaptă un trai mai bun.

În vreme ce 64 de şcoli au toalete în curte, autorităţile judeţene cheltuiesc sute de mii de euro pentru petreceri. Vedem radiografia unui judeţ golit de tineri, în care cei rămaşi câştiga puţin pentru că investitorii ocolesc zone“, este descrierea județului asupra căruia s-a abătut atenția în această săptămână.

Leave a Comment