Mario Iorgulescu, condamnat în primă instanță la 15 ani și 8 luni de închisoare

Mario Iorgulescu, condamnat în primă instanță la 15 ani și 8 luni de închisoare

Mario Iorgulescu a fost condamnat de Tribunalul București la 15 ani și 8 luni închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de omor, după ce în noaptea de 7-8 septembrie 2019 a provocat un accident, în urma căruia un om și-a pierdut viața. El trebuie să plătească și câte 100.000 euro și 50.000 lei pentru două dintre părțile civile.

Decizia de astăzi nu este definitivă, astfel că, dacă va fi contestată, procesul va continua la Curtea de Apel București.

Pedeapă maximă pentru Mario Iorgulescu
Procesul s-a încheiat pe 13 ianuarie anul acesta. La ultimul termen, avocaţii lui Mario Iorgulescu au cerut ca el să fie tras la răspundere pentru ucidere din culpă, şi nu pentru omor. Instanța le-a respins solicitarea.

La ultimul termen al procesului judecat la Tribunalul București a fost audiat în calitate de martor și Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer Victor Pițurcă, care a susținut că Mario i-a cerut bani de curând.

La ultimul termen al procesului, s-au vizionat și înregistrările cu accidentul, procurorul a explicat că Mario Iorgulescu a consumat cocaină înainte de accident, iar familia victimei a solicitat 150.000 de lei daune materiale și daune morale de câte 250.000 de euro pentru fiecare dintre cele două parți civile, sume care ar trebui plătite de asigurator.

Procurorul a solicitat pedeapsă maximă pentru Mario Iorgulescu. În replică, avocații lui au pledat pentru lipsa de discernământ a clientului lor, despre care au afirmat, în sala de judecată, că ”e o persoană cu un handicap mental constatat”.

___________

În noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care se afla la volanul unei maşini de lux, a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină, omorându-l pe şoferul acesteia, Daniel Vicol (24 de ani), tatăl a doi copii. În urma analizei probelor biologice s-a stabilit că Mario Iorgulescu avea 1,96 g/l şi era sub influenţa cocainei.