Mărturia criminalului din Făget: 'O icoană m-a scos din casă şi m-a făcut să am o forţă inumană'

04 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Ionel Boldea, bărbatul din Făget acuzat că a omorât un bărbat şi a rănit alte cinci persoane, o femeie fiind în comă, a declarat imediat după ce a fost capturat că faptele sale au fost generate de o halucinație cu o icoană care l-a scos din casă de dimineaţă.

  • Mărturia criminalului din Făget: 'O icoană m-a scos din casă şi m-a făcut să am o forţă inumană'

Ucigaşul din Făget, care a atacat o familie într-un parc, omorându-l pe bărbat şi rănind-o grav pe o femeie, a fost prins în noaptea de miercuri spre joi, la câteva sute de metri de casa lui din satul Bichigi.

Agresorul, în vârstă de 33 de an,i a declarat că a stat ascuns într-un pom, iar maşina cu care era. a luat-o de la un prieten al său, despre care știa că este plecat de acasă, la pescuit.

O înregistrare realizată imediat după prinderea lui Boldea şi publicată de tion.ro relevă posibile indicii ale unor afecţiuni psihice ale criminalului.

Bărbatul le declară poliţiştilor că a comis crima din cauza unei icoane.

”Icoana care m-a scos afară din casă la şase dimineaţa....O icoană de argint m-a scos afară din casă şi m-a făcut să fac unele lucruri cu o forţă inumană. Am dat cu piciorul am spart capul unei femei. Am spart capul unui om. Mi s-a promis faptul....

La şase dimineaţa să mă scoată o icoană de pe cearceaf...Clopote. Icoana efectiv m-a luat după ea”, a declarat Boldea, care i-a ameninţat pe poliţişti: „Nu mă agresa că mă gândesc rău şi se întâmplă rău. Te rog nu insista”.

SHARE