3dots.ro

Proprietarul mașinii care a luat foc în Cartierul Francez: I-am făcut revizia generală în urmă cu trei zile

Proprietarul mașinii care a luat foc în Cartierul Francez: I-am făcut revizia generală în urmă cu trei zile

Un incendiu a avut loc în această dimineață în nordul Bucureștiului, în Cartierul Francez. 

O mașină de lux, un Mercedes în valoare de 150.000 de euro,a fost cuprinsă de flăcări și a ars în totalitate.

Flăcările s-au extins și la fațada cladirii și la alt autoturism parcat. Au fost evacuați șapte locaari ai blocului în fața căruia era parcată mașina. Pompierii au acționat cu patru autospeciale de stingere. Nu au fost înregistrate victime.

Proprietarul mașinii, Sorin Astratini, un om de afaceri în zona imobiliară. a povestit că automobilul a luat foc brusc, cât s-a întors în locuință să-și ia șapca pe care o uitase. 

De asemenea, e de subliniat faptul că mașinii îi fusese efectuată revizia cu doar trei zile în urmă. 

”A venit șoferul, ca de obicei, i-am dat cheia, s-a dus a pornit mașina, a șters-o…  Am coborât la parter și m-am întors în casă, după șapcă. Mașina nu ardea, nu era nimic.

Când am coborât afară, mașina ardea. Luase boc la bord. Ardea bordul. Și când am văzut că arde la bord și zona de geam am zis «Bă, poate să sară în aer».

Am sunat la o vecină la parter, a ieșit cu copil mic, exact cea căreia i-au explodat geamurile, i-am zis «Doamnă, aveți un stingător, aveți ceva? Dați-mi o găleată». «N-am, domne». S-a speriat, săraca…  copil mic până într-un an. Bebeluș în brațe. Ce să-i fac femeii?!

Zic «Mă duc sus să iau o găleată din casă». Când m-am dus sus în casă, m-am dus spre bucătărie să iau o găleată… un fum la etajul trei, sunt 12 metri. Un fum de nu se vedea. Ce să mai ies, ce să mai deschid geamul…

Am deschis geamul, a intrat fumul în casă. Și am auzit explozie. Ce să mai cobori?! L-am sunat pe șoferul meu, mi-a zis că vin pompierii și aia e. Am coborât după. Nu există victime, Doamne Ferește. 

Azi e luni, vineri a fost revizia generală. Eu vineri nu eram în țară, fiind în Elveția, am venit abia sâmbătă în România. Vineri a fost șoferul meu cu ea la revizie, am plătit, a luat mașina acasă, sâmbătă m-a luat cu ea de la aeroport, am venit acasă. Ea de sâmbătă a stat până azi dimineață în fața blocului.

Eu nu fac afaceri în domenii care lezează lumea. Eu am niște firme de consultanță imobiliară și cam atât.

Apartamentul care a fost afectat va fi refăcut pe CASCO sau RCA. Din câte știu pe RCA. Așa mi-a spus CASCO. Eu n-am nicio treabă. Mașina e pe firma de leasing, plătesc chiria la mașină. Ce s-a întâmplat e o întâmplare”, a declarat Sorin Astratini pentru Cancan.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs