3dots.ro

Constanța. Mașina unei femei în scaun cu rotile, ridicată de Poliția Locală din parcarea unui hipermarket

Constanța. Mașina unei femei în scaun cu rotile, ridicată de Poliția Locală din parcarea unui hipermarket
Din articol:

Mașina unei persoane cu dizabilități a fost ridicată în seara zilei de marți, 3 ianuarie, din parcarea unui supermarket din Constanța, chiar dacă eraera parcată pe un loc rezervat persoanelor cu handicap.

În jurul orei 21.00, o familie din Constanța – ambii soți sunt persoane cu dizabilități – au ieșit cu căruciorul de cumpărături din hipermarket și au observat că mașina lor, parcată pe un loc rezervat unor astfel de persoane, dispăruse.

În zonă se afla și Poliția Locală Constanța de la ai cărei angajați au aflat că mașina fusese ridicată deoarece nu ar fi avut afișat pe bord ecusonul care să dovedească faptul că autoturismul aparține unei persoane cu dizabilități.

Proprietarul mașinii le-a explicat polițiștilor că autoturismul avea lipit un autocolant cu semnul persoanelor cu dizabilități atât pe parbrizul din față, cât și pe luneta din spate.

Mai mult, documentele mașinii (Talonul și Cartea de Identitate) menționează faptul că mașina a fost modificată pentru persoane cu dizabilități, soția șoferului fiind imobilizată în cărucior cu rotile.

Familia în cauză, însoțită de fetița lor de 3 ani, a reușit să-și recupereze mașina de la locul de depozitare a autoturismelor ridicate în jurul orei 23.00, dar doar după ce au plătit taxa de ridicare a autoturismului în valoare de 570 de lei.

Conform Regulamentului Parcărilor din municipiul Constanța, ”persoanele cu handicap, la cerere, pot beneficia de o legitimație pentru locurile de parcare gratuite/fără plată în locurile marcate și semnalizate în acest sens”.  

Ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor de pe raza municipiului Constanța o realizează societatea Confort Urban, societate ce aparține municipalității. Ridicarea se face la dispoziția Poliției Locale Constanța.

Proprietarul mașinii a depus în cursul nopții și plângere la Poliția Națională.

Primăria municipiului Constanța a transmis un punct de vedere oficial cu privire la acest incident și menționează că proprietarul mașinii nu a respectat prevederile legale.

„Un echipaj format din doi polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un număr de patru autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil așa cum prevede Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap card/legitimație care să le confere acest drept”, transmite Primăria.

Mai departe, atunci când proprietarul cu dizabilități a mers să-și recupereze mașina, plătind taxa de ridicare de 570 de lei, polițiștii locali au constatat faptul că persoana care utiliza vehiculul în cauză suferea un handicap și deținea card/legitimație. „Dar nu a ținut cont de prevederile legale, în sensul ca nu l-a avut afișat la loc vizibil. Având în vedere aceste aspecte persoana a fost sancționată cu avertisment”, adaugă Primăria Constanța.

Întrebarea care se pune e cum mama naibii într-o societate, care se pretinde civilizată și digitalizată, un autoturism e musai sa aiba un ecuson pentru persoane cu handicap, care probabil  era eliberat la biroul aflat la etajul cinci, unde se depuneau si cererile online…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs