Medgidia. O femeie de 34 de ani a murit aruncându-se de la un etaj al spitalului municipal, după ce a născut

Medgidia. O femeie de 34 de ani a murit aruncându-se de la un etaj al spitalului municipal, după ce a născut

În finalul unei povești cu sfârșit tragic, o femeie de 34 de ani, care era internată la Spitalul Municipal Medgidia pentru că născuse, a murit după ce, în noaptea de joi spre vineri, s-ar fi aruncat de la etajul trei al unităţii medicale.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că pe 2 noiembrie, în jurul orei 21,00, lucrători ai Poliţiei Municipiului Medgidia au fost sesizaţi că o persoană ar fi căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal.

Conform unor surse judiciare, femeia nu era la prima naștere și s-ar fi aruncat de la etaj în urma unei depresii postnatale pe care personalul medical încercase să o trateze. Marţi, ea semnase un acord prin care renunţa drepturile maternale, în prezenţa unui asistent social din cadrul administraţiei locale.

”Era o pacientă de 34 de ani, cu pregătire peste medie. A născut prin cezariană o fetiță sănătoasă. A semnat un protocol cum că nu dorește copilul și vrea să-l încredințeze asistenței sociale”, a declarat Dorel Oprea, managerul spitalului din Medgidia.

Ulterior s-a aflat că tânăra era absolventă de ASE şi studiase doi ani la Medicină. Ea ar fi fost internată în trecut într-un spital de psihiatrie şi urma un tratament care o ţinea pe linia de plutire.

Când a aflat că este însărcinată, a decis să nu mai ia tratamentul pentru că s-ar fi temut că îi face rău fătului. Fără ajutor însă, depresia s-ar fi acutizat şi a doborât-o într-un final. Ar fi cântărit enorm la decizia extremă şi faptul că tatăl copilului nu îşi dorea bebeluşul.

„Cred că este vorba de sentimente de disperare, de lipsă de speranţă. 20% din femeile care mor în primul an după naşterea copilului lor o fac prin suicid. Atât de grave sunt datele şi atât de imporesinantă este această boală – depresia”, spune Cristina Dincu, psiholog..