Medic ATI: «Familiile lor caută tot felul de pile, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de Tocilizumab. Oare acum cred în medici?»

11 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Laura Zarafin, medic primar ATI, Spitalul Colentina a transmis un mesaj provaccinare, în valul patru al pandemiei care a lovit România.

Medic ATI: «Familiile lor caută tot felul de pile, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de Tocilizumab. Oare acum cred în medici?»

În condițiile în care majoritatea pacienților care ajung în stare gravă la spital sunt persoane nevaccinate, medicul trage un semnal de alarmă: ±Familiile lor caută tot felul de ±pile”, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook ROvaccinare.

±Mă gândesc la toti cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici.

Familiile lor caută tot felul de ±pile”, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab!Mă întreb – oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze ?”, transmite medicul Laura Zarafin, medic primar ATI, Spitalul Colentina, potrivit ROvaccinare.

Precizările vin în contextul în care mai mulți medici au atras atenția în ultima perioadă că numărul persoanelor care au ajuns la spital în stare gravă și confirmați cu COVID-19 sunt persoane nevaccinate.

De asemenea la finalul lunii septembrie, INSP transmitea în raportul săptămânal că 74.7% dintre infectările cu coronavirus și 92% dintre decesele COVID înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate.

Medicul de la Terapie Intensivă a avut un mesaj celor care nu cred în vaccin.

”Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii.Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați.

Cum să mai spui că ești cobai?Terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale . La noi se stă în ambulanțe la coadă”, a mai scris medicul.


CLICK - Follow us on Google News