3dots.ro

Medic cunoscut acuzat că ar fi aruncat la gunoi o fetiţă născută prematur, pentru a o lăsa să moară

Medic cunoscut acuzat că ar fi aruncat la gunoi o fetiţă născută prematur, pentru a o lăsa să moară

Un cunoscut medic ginecolog din Capitală a fost audiat în această dimineaţă de procurori într-un dosar de tentativă de omor calificat prin cruzimi.

Medicul lucrează la Maternitatea Polizu din Bucureşti şi este acuzat că ar fi aruncat la gunoi, în urmă cu mai bine de trei ani, o fetiţă născută prematur pentru a o lăsa să moară. 

Faptele s-ar fi întâmplat în 2019, atunci când mama copilului, o femeie din Piteşti, a născut prematur după doar aproximativ 6 luni de sarcină.

Gravida a fost trimisă la Bucureşti şi a ajuns la maternitatea Polizu, acolo unde a fost preluată de medicul care este acum cercetat în acest dosar.

Încă de la început medicul le-ar fi spus  părinţilor că cea mică are şanse infime de supravieţuire, iar gravida ar fi ajuns să nască nu într-o sală de operaţii, ci într-una în care se schimbau asistentele de la maternitate.

După naştere, medicul ar fi preluat copilul şi le-ar fi spus părinţilor că nu a supravieţuit, deşi în realitate, se pare, bebeluşul era în viață.

Chiar dacă ceilalţi medici i-au atras atenţia că născutul prematur trăiește, medicul a pus copilul într-o pungă.

Abia după 12 ore, atunci când o asistentă care o întrebase pe mamă dacă doreşte ca autopsia celui mic să fie făcută, a luat punga în care se afla nou-născutul şi a observat că acesta mişcă şi plânge. 

”Domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22.

Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm –  asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă.

I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată.

A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (pe fetiţa nou-născută – N.R.) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o  tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat tatăl fetiței

El a mai spus că a doua zi, după schimbarea turei, o asistentă a întrebat-o pe soția sa dacă vrea să trimită acasă corpul bebeluşului sau dacă doreşte să-l ducă la anatomie patologică, pentru a stabili cauza morţii. 

”Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac.

Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul. 

El susţine că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat, iar aceasta ar fi replicat: ”Tot el?”. 

”Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem.

Pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu ei au vrut să muşamalizeze cazul”, adaugă bărbatul. 

De asemenea, a menţionat că şi el şi soţia sa au dat declaraţii la Parchet şi că aşteaptă „să se facă dreptate şi domnul doctor să nu mai profeseze” ca să nu li se întâmple şi altora.

În jurul orei 10 medicul a ajuns la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Nici el nici avocata sa nu au vrut să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Singura declarație s-a referit doar la faptul că medicul a respectat procedurile spitalului, fără niciun fel de alte detalii.

”Acum 3 ani de zile, medicul pur şi simplu nu i-a dat niciun drept la viaţă. Acel copil a fost pus într-o pungă, legată punga la gură şi pusă într-un coş de gunoi, pe româneşte, în sala de operaţii.

Medicul acesta, un copil la 24 de săptămâni nu îl vedea un copil, îl vedea un avort, s-a referit la el ca fiind un avort. El a spus că nici măcar a doua oară nu şi-a dat seama că acel copil este în viaţă.  Ulterior el a fost declarat că a fost viu, de-abia la 24 de ore, chiar mai mult, la 36 de ore distanţă”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei care a depus plângerea. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs