Medic român din Belgia, colegilor din țară: «Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!»

02 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Pacientul ars din Constanţa a ajuns în Belgia cu rănile necurăţate, susţine medicul român care îl îngrijeşte acolo. De asemenea, pacientul avea patru bacterii şi o ciupercă luate din spitalele din România când a ajuns în Belgia, transmite Digi24.

Medic român din Belgia, colegilor din țară: «Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!»

Pacientul, în vârstă de 52 de ani, s-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța și a trecut prin trei spitale din România înainte de a ajunge în Belgia. În urmă cu mai bine de o săptămână a fost adus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a primit îngrijiri medicale în secţia de Terapie Intensivă.

Ulterior, acesta a ajuns la Bucureşti de unde a plecat, după câteva încercări nereușite, în Belgia, unde familia i-a găsit un loc într-o clinică de profil.

Medicul Ciprian Isacu, cel care îl îngrijește în Belgia, a răbufnit la adresa colegilor din România pe care îi acuză că i-au trimis pacientul ars din Constanţa cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate, dar şi cu mai multe bacterii intraspitaliceşti.

”Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…)

Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori”, a declarat Ciprian Isacu.

”Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, spune Ciprian Isacu.


CLICK - Follow us on Google News