3dots.ro

Medic, răbufnire pe Facebook: ”Vă rog frumos, când aveți nevoie de mine, uitați cu venitul din partea oricui și grade de prietenii închipuite”

Medic, răbufnire pe Facebook: ”Vă rog frumos, când aveți nevoie de mine, uitați cu venitul din partea oricui și grade de prietenii închipuite”

Exasperat de insistențele unora dintre pacienții săi, care invocă atunci când vin la consultație recomandări din partea unor rude sau prieteni, un reputat medic chirurg din Galați, dr. Paul Ichim, a răbufnit într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook:  ”Vă rog frumos, când aveți nevoie de mine, uitați cu venitul din partea oricui și grade de prietenii închipuite”.

”Am o rugăminte la cei care vor să fie consultați sau operați de către mine. Vă rog să încetați cu zicerile de tipul , ”vin din partea lui X”, ”sunt prieten cu un membru al familie”.

Pe lângă faptul că nu sunt obligat să țin minte numele celor cu care incidental am interacționat, chiar mă deranjează stilul asta de abordare. Zicerea creează premisele interpretării că X ar avea ceva ascendent asupra mea sau că la mine se ajunge doar cu pile.

Nu neg că am și amici care mă sună direct, cerându-mi ajutorul pentru cineva. Este cu totul altă discuție, numărul lor fiind limitat”, a scris medicul chirurg Paul Ichim, pe Facebook.

Dr. Ichim explică și că pacienți pot ajunge să fie consultați de el, folosind doar câteva cuvinte ”magice”.

”Să vă explic cum se ajunge simplu la mine. Se folosesc doar câteva cuvinte magice… ”Bună ziua, îmi permiteți” și ”Vă rog să mă vedeți””, a transmis medicul Paul Ichim, de la Spitalul Județean Galați.

Medicul povestește și una din întâmplările jenante prin care trecut în timpul unei consultațiii.

”O mențiune aparte o reprezintă ultima ipostază a prieteniei cu un membru al familiei. Vine cineva la mine prezentându-se prieten cu fratele meu. Rezolv oricum problema și la plecare omul nostru mă întreabă ce mai face prietenul lui, respectiv fratele meu. I-am răspuns: ”Prietenul tău nu mai face nimic, nu mai este cu mine (a murit, nu ne-am certat) de mai mulți ani”.

Chestia asta mi-a pus capac, am înghițit o funie de noduri de… ciudă”, susține reputatul chirurg.

În consecință, medicul are și un sfat pentru toți pacienții: „Vă rog frumos, când aveți nevoie de mine, uitați cu venitul din partea oricui și grade de prietenii închipuite, folosiți cele spuse mai sus (cuvintele magice) și în mod sigur vă servesc”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs