3dots.ro

Botoșani. Medicul de gardă, concediat după ce o tânăra însărcinată a murit fără ca cineva să o ajute, dă spitalul în judecată

Botoșani. Medicul de gardă, concediat după ce o tânăra însărcinată a murit fără ca cineva să o ajute, dă spitalul în judecată

Medicul responsabil de moartea Alexandrei Ivanov, o tănăra însărcinată în 13 săptămâni care a murit pe patul de spital fără ca cineva să o ajute, a fost concediat în urmă cu câteva săptămâni, iar contractul său de muncă a fost desfăcut.

Medicul de gardă în noaptea tragediei, concediat

Medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Județean Botoșani, la sugestia Comisiei de Disciplină alcătuită din medici din diverse specialități, a luat decizia de a  o concedia pe Mariana Pitrop, medicul de gardă în noaptea în care tânăra gravidă a murit, după ore în șir de agonie.

Decizie a fost luată fără a se lua în considerare motivele medicale și a fost comunicată medicului printr-un avocat.

Ca răspuns la această decizie, Mariana Pitrop a chemat Spitalul Județean în judecată, contestând decizia de concediere.

Pe data de 29 decembrie, medicul a chemat Spitalul Județean în judecată, depunând contestație la decizia de concediere. În acest sens, urmează a se stabili data primului termen de judecată.

Cum motivează decizia managerul spitalului

”În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină au fost anchetaţi personalul medical care a desfăşurat activitatea medicală în data de 18 august 2023, iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă şi medicul de gardă.

În ceea ce priveşte doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce priveşte asistenta din garda de 18 august a primit sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni, iar în ceea ce priveşte medicul de gardă din 18 august, propunerea Comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, declara managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei,, în urmă cu câteva săptămâni.

Avocații familiei tinerei decedate au cerut arestarea preventivă a medicului

În procesul intentat de familia Alexandrei, despăgubirile solicitate ajung la câteva milioane de euro. Avocații familiei au cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava arestarea preventivă a medicului Mariana Pitrop, invocând indicii temeinice că aceasta ar putea fugi din România.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs