Medic: Decizia luată de Arafat arată ori incompetenţă, ori faptul că a răspuns la o comandă

21 Oct 2021 | scris de Ioana Tomozei

Prof.dr. Cristian Băicuş, medic primar de boli interne, şeful secţiei Medicală II de la Spitalul Colentina din Bucureşti, susţine că vinovat pentru situaţia actuală este Raed Arafat, "comandantul acţiunii, care a votat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă împotriva carantinării recomandate de specialiştii de la ”Balş“ şi INSP”. 

Medic: Decizia luată de Arafat arată ori incompetenţă, ori faptul că a răspuns la o comandă

Medicul face referire la anunțul făcut de Arafat pe 15 octombrie, când spunea că ”Hotărârea votată, în majoritatea grupului, a fost de a nu se carantina Bucureşti-Ilfov. Aceasta va fi propunerea care va merge către CNSU şi care, în cursul zilei de astăzi (n.r. vineri), va fi prezentată miniştrilor şi membrilor CNSU, pentru că nu sunt doar miniştri acolo şi premierul”. 

Potrivit lui prof. dr. Băicuş, decizia luată de Arafat ”arată ori incompetenţă, ori faptul că a răspuns la o comandă politică – până la urmă, amândouă!”.

”Dr. Raed Arafat nu era om politic în acel grup, mai spune profesorul, ci profesionist. Pe ceilalţi îi înţeleg: Poliţia, Învăţământul, că ministrul e om politic. Dar pe el nu-l înţeleg.

Autorităţile pot transforma toate spitalele COVID, dar până nu este oprită sursa infectărilor, nu vor face faţă.

În plus, cum am arătat acum câteva zile, tratamentele existente pentru pacienţii cu insuficienţă respiratorie nu salvează decât circa 10-15% dintre ei, în rest ceilalţi sau se vindecă singuri, sau mor.

Oricum, în tot acest timp trebuie să le asiguri oxigenul necesar, iar când masca nu mai e suficientă, trebuie high-flow, apoi ventilaţie neinvazivă, şi în cele din urmă intubare cu ventilaţie invazivă, pentru ultimele fiind nevoie de aparate şi personal specializat”, mai notează medicul. 

”Se vede însă că scopul guvernanţilor şi al Conducătorului acţiunii este, după cum am spus şi în valurile trecute, ca aceşti pacienţi să nu mai moară LA VEDERE – în UPU, unde a dat Dumnezeu şi s-a hotărât şi presa să se ducă, sau acasă, ci ascunşi, în paturi de spital din zonele roşii, unde nu mor pentru că sunt ucişi de doctori, ci pentru că se epuizează toate resursele terapeutice.

COVID-19 cu insuficienţă respiratorie este o boală foarte gravă, unde mor şi majoritatea celor care sunt intubaţi, d-apoi cei care ar avea nevoie, dar nu au unde!

Iar aceşti nenorociţi, în loc să oprească infectările prin măsuri epidemiologice, singurul lucru pe care găsesc să-l facă este să ascundă decesele în spitale!! Nu au făcut nimic toata vara, spunându-li-se că vine valul 4, dar măcar acum să înceapă să facă ceva”, atrage atenţia medicul.

”Nu sunt specialist în epidemiologie şi nu ştiu dacă ar trebui instituită carantina la nivel local sau general. Eu doar tratez pacienţii care vin grămezi la spital. Şi tot vin şi tot vin. Cred că ar trebui instituită carantina cam în toată ţara, mai puţin în locurile unde nu sunt mulţi bolnavi, nu ştiu care sunt acelea.

Dar ştiu că în Bucureşti e plin, în jurul Bucureştiului e plin, în oraşele mari e plin. Şi cred că acum e cam târziu pentru certificatul verde. Trebuie făcut însă ceva pentru ca lumea să nu mai umble peste tot, să nu se mai întâlnească atât”, a subliniat prof.dr. Băicuş. 


CLICK - Follow us on Google News