3dots.ro

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic anunţă că actorul are „infecţie generalizată în sânge”

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic anunţă că actorul are „infecţie generalizată în sânge”

Din articol:

Medicii care l-au operat pe Florin Piersic la Institutul Inimii din Cluj Napoca au oferit detalii despre starea de sănătate a actorului.

Potrivit medicilor, Florin Piersic a fost evaluat de o mulțime de medici specialiști atât cât a fost internat în Institutul Inimii din Cluj, iar evoluția stării de sănătate a acestuia a fost ”lent favorabilă”.

Conform cadrelor medicale infecția localizată la genunchi, care a fost tratată la Spitalul Militar din Cluj, s-a extins la nivelul inimii și s-a considerat că înaintea intervenției chirurgicale pe cord era necesară o încărcare cu antibiotice.

”Infecția s-a extins și la nivelul inimii”

”Infecția care era localizată la genunchi și care a fost tratată la Spitalul Militar, s-ar fi extins la nivelul inimii. Și atunci am fost rugați să îi facem o evaluare.

Dumnealui a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a prezentat febră acasă, și apoi a fost dus de urgență la Spitalul Militar unde i s-au făcut tratamentele necesare.

Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată, am evaluat situația, am considerat că în câteva zile după ce facem o încărcare cu antibiotice potrivită, urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a explicat unul dintre medicii care l-au tratat pe Florin Piersic.

”Evoluția a fost lent favorabilă”

”Toată această perioadă a fost văzut de mai mult specialiști, ortopezi, infecționiști, medici de la Terapie Intensivă și, bineînțeles, cardiologi.

În primă fază nu a fost nevoie de niciun fel de manopere. A fost tratat cu antibiotice, evoluția lui a fost lent favorabilă, probele biologice au arătat o evoluție bună sub tratamentul cu antibiotice.

Totuși, la un moment dat, am știut că va fi nevoie de extragerea sondelor (de la stimulatorul cardiac, n.red.), astfel încât am așteptat ca domnul conferențiar care face această manoperă la noi în institut să vină din concediu și să efectueze această manoperă.

Deci nu a fost vorba despre o întârziere pentru că nu se putea face această procedură de către altcineva, ci pur și simplu despre faptul că a fost mai bine să se facă o încărcare cu antibiotice, și o îmbunătățirea a stării lui generale, pentru ca mai apoi manopera să se efectueze în condiții de siguranță”, a mai declarat medicul.

”Pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat că Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală.

Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

”Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică.

Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu.

Medicul a mai precizat că, pentru a fi rezolvată problema infecţiei, era nevoie de îndepărtarea protezei de genunchi şi a stimulatorului cardiac.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară.

I-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi / sau sondele şi stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicenice”, a explicat medicul de la Institutul Inimii.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs