3dots.ro

Un medic din Franța, al cărui tată a murit în spitalul din Sibiu, despre modul în care e tratat un pacient fără speranță în România

Un medic din Franța, al cărui tată a murit în spitalul din Sibiu, despre modul în care e tratat un pacient fără speranță în România
Din articol:

Familia unui pacient decedat de COVID-19, care suferea și de cancer limfatic, spune că acesta a avut parte de un tratament inuman din partea cadrelor medicale. Fiul bărbatului lucrează ca medic în Franța și vrea să atragă atenția asupra modului în care a fost tratat un pacient fără speranță într-un spital românesc. 

Mircea Rebegel avea 71 de ani. La sfârșitul lunii septembrie, bărbatul s-a simțit rău și a fost internat la secția de hematologie a spitalului din Sibiu. La sosirea în spital rezultatul testului COVID a fost negativ, dar s-a infectat după internare.

Pe data de 8 octombrie a fost transferat pe secția de boli infecțioase. Familia a ținut legătura prin telefon cu pacientul, care s-a plâns în permanență de modul în care era tratat.

"Vorbeam cu el telefon și spunea că îi e sete, că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el și spunea că este lagăr de exterminare", a declarat Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat, pentru Digi24

Mircea Rebegel a încetat din viață pe 27 octombrie. Cu o zi înainte, membrii familiei au reușit să ia pentru ultima dată legătura cu el.

"Doar atât a spus: Teo, vă iubesc! Și ăstea au fost ultimele cuvinte ale lui", spune soția sa, Tudorița Rebegel.

Fiul pacientului, medicul Theodor Rebegel, spune că din foaia de externare reiese că tatăl său nu a primit tratament adecvat pentru COVID-19. Mai mult, medicii au spus familiei că bărbatul se află în comă când a murit, dar o fotografie făcută de ruda care a venit să-l identifice contrazice acest lucru.

"Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gură de oxigen. Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată", spune medicul Theodor Rebegel.

La externare, contrar procedurilor COVID-19, familia a primit înapoi hainele decedatului.

"De neconceput! Haine, cu fluide biologice de la un om cu COVID să le trimită la o bătrână acasă și la fosta mea cumnată care are sechele de tuberculoză. E un risc enorm ce au făcut cei de la boli infecțioase din Sibiu", se revoltă Theodor Rebegel.

Prin intermediul purtătorului de cuvânt al prefecturii Sibiu, reprezentații unității medicale au transmis că pacientul a primit tratamentul corespunzător pentru starea în care se afla.

"S-a încercat hrănirea sa pe cale orală, cu atenție, în limita toleranței, din cauza tulburărilor de înghițire, pacientul înecându-se la fiecare încercare de a-l hrăni", a declarat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu, pentru Digi 24.

”Eu am vorbit cu el. Nu a avut niciodată probleme de deglutiție. Toate sunt invenții. Și pe foaie de externare nu scrie nimic”, spune, în replică medicul Theodor Rebegel.

Membrii familiei lui Mircea Rebegel spun că nu se așteptau ca acesta să fie salvat. Dar s-ar fi așteptat ca medicii să-l fi tratat omenește, chiar dacă se afla într-o stare foarte gravă.

De aceea, fiul și soția lui Mircea Rebegel au ținut să le transmită un mesaj cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu.

"Să fie atenți și să se comporte cu pacientul cum se comportă cu niște oameni! Să le fie milă și compasiune, nu așa. Și la noi, în Franța avem dezastru, dar nu au fost cazuri de genul ăsta", spune Theodor Rebegel.

© 2025 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs