3dots.ro

Medic filmat când se juca pe telefon în timp ce pacienții așteptau. ”De ce plătim, doamna doctor?” – video

Medic filmat când se juca pe telefon în timp ce pacienții așteptau. ”De ce plătim, doamna doctor?” – video

Un medic aflat în gardă la Spitalul de Urgenţă ”Dimitrie Castroian” din Huşi a fost filmat de un pacient în timp ce se juca pe telefonul mobil lăsându-și pacienții, oameni în suferință, să aștepte la ușă.

Poate ca medicul era într-adevăr obosit și simțea nevoia să se relaxeze, dar asta n-o îndreptățește să riposteze în modul în care a făcut-o, apărând faptul că sistemul pe care îl reprezintă nu angajează un număr suficient de medici.

O vorbă bună îi asigura pacientului măcar un confort psihologic, dacă oricum trebuia sa aștepte pentru cel al traumei pentru care se prezentase la Urgență….

Din imaginile postate pe Facebook se vede cum medicul se juca pe telefon în timp ce în sala de așteptare erau două cazuri.

”Aşteptaţi un pic!”, spune medicul atunci când i se atrage atenția că are pacienți care așteaptă.

”Cât să aştept, doamnă? Mi-a sărit buricul la deget! Spuneţi ceva, cine mă preia, care e problema, păi stăm aşa?”, spune pacientul care filmat scena.

”Ia ascultaţi aicea! Vrei să te trimit acu la alt spital? Totdeauna trebuie să aşteptaţi. Şi eu, când mă duc, aştept medicul, da? Aşteptaţi că nimeni nu este, nu…”, îi răspunde pacientului doctoriţa.

”Poţi să aştepți şi trei ore! Eu am plecat la şapte şi am intrat la patru dimineaţa la consultaţie. Să te intereseze. La rând!”, adaugă medicul care era așezat într-un scaun cu rotile.

Atunci când i s-a atras atenția că se joacă pe telefonul mobil, doctorița a devenit irascibilă.

”Ascultă, dacă eşti şi obraznic, atunci te trimit şi în altă parte! Eu am vorbit pentru ea! Noi trebuie să trimitem un bolnav care trebuie să plece la Iaşi. După aia, îi luăm pe fiecare, la rând”, spune medicul.

Cu toate acestea, medicul se pare că nu avea habar cine era pacientul care urma să fie transferat la Iași. ”S-a intoxicat şi poate să moară. Tu poţi să mori?”îl întreabă pe pacientul care filma.

”Dar și noi suntem salariați și asigurați. Pentru ce plătim, doamna doctor?  Dacă vin la urgență, de ce nu mă ia nimeni în primire, să mă întrebe măcar cum mă cheamă? De ce plătim noi atâția bani la asigurări, doamna doctor?, intrebă pacientul

”Te rog frumos, termină! Termină! Vrei să chem Poliţia? Da, joc, sigur că da!”, s-a răstit medicul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs