Rm Vâlcea. Medic infectat, găsit fără viață în casă, la finele izolării. Era vaccinată şi lucrase anterior într-o secție COVID-19

Medicul Nicolița Popescu, medic primar de medicină internă, în vârstă de 68 de ani, din Râmnicu Vâlcea a fost găsită fără viață în casă, de mai multe zile. 

Deşi pensionară, Nicolița Popescu activa prin cumul de pensie în cadrul Spitalului Brezoi.

Făcea naveta la Brezoi (80 km dus-întors), cu maşina personală, în condiţiile insuportabile uneori de pe Valea Oltului, deşi se pensionase, pentru a-şi ajuta colegii care şi aşa erau prea puţini faţă de necesar. Nu era căsătorită, motiv pentru care toată lumea îi spunea ”domnişoara”. 

Medicul a fost diagnosticat cu virusul SARS – CoV-2 şi se izolase acasă din data de 31 august, pentru că nu prezenta simptome majore.

Ea a descoperit întâmplător că este bolnavă, în momentul în care o altă colegă, care dădea semne de răceală a decis să-şi facă testul anti-COVID. Deşi nu prezenta nici un simptom, pentru simplul fapt că intrase în contact cu colega, a decis să-i urmeze exemplul.

Diagnosticată pozitiv a repetat testul, după care a hotărât să se izoleze la domiciliul din Râmnicu Vâlcea.

Ar fi trebuit să iasă din izolare în data de 14 septembrie. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu a mai dat nici un semn de viaţă, colegii de muncă au căutat-o telefonic şi acasă în mai multe rânduri.

Până la urmă, managerul spitalului la care lucra, dr. Vasile Cerbu a cerut ajutorul la 112, după ce şi fratele acesteia a încercat s-o contacteze fără succes.

Miercuri seara, 15 septembrie, a fost găsită acasă fără suflare. Anchetatorii au stabilit că încetase din viață de câteva zile. 

Directorul Spitalului Brezoi, dr. Vasile Cerbu, menționează că fosta sa colegă se vaccinase cu ambele doze de vaccin Pfizer, încă din luna ianuarie a acestui an. Mai mult, lucrase anterior pe o secţie COVID – 19, perioadă în care nu a avut nici o problemă. 

Managerul spune că ultima dată s-au auzit la telefon sâmbătă, 11 septembrie, când aceasta i-a mărturisit că încă nu se simte bine şi avea dubii că se poate prezenta marţi, 14 septembrie, la serviciu, fiind de gardă. ”Nu am forţă ca să vin”, i-a spus ”domnişoara” doctor şefului său.

El a mai menţionat că femeia nu suferea de alte afecţiuni decât cele specifice vârstei şi nici nu avusese reacţii adverse după vaccinare. 

Nu cunoaşte nici amănunte despre ce tratament a urmat aceasta pe perioada cât a stat acasă, dacă a fost cel standard, dar a mărturisit că bănuieşte că din schemă să fi lipsit tocmai anticoagulantul.

”Nu-mi explic cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Probabil că a tratat situaţia cu foarte mare uşurinţă, pentru că nu prezenta simptome şi starea i s-a deteriorat rapid. Probabil a făcut o formă lentă a bolii, care a dus încet la pneumonie majoră”, a încercat să explice deznodământul medicul Vasile Cerbu, 

El a mai mărturisit că bănuieşte ca înainte de deces domnişoara doctor să fi făcut baie sau duş, fapt care să fi intrat în hipoxie cerebrală care ar fi condus la deces.