Copil de doi ani, cu clavicula ruptă, trimis acasă de medici. „Mi-au spus că este doar speriat”

Copil de doi ani, cu clavicula ruptă, trimis acasă de medici. "Mi-au spus că este doar speriat"

Un copil de nici doi ani a ajuns la Spitalul Municipal din Aiud, după ce a căzut de la o înălțime de un metru și s-a lovit puternic. Într-un evident caz de malpraxis, deși băiețelul avea clavicula ruptă, medicii care l-au consultat l-au trimis acasă, spunându-i mamei că este „doar speriat”.

Mama băiețelului de un an și șapte luni a povestit, pe Facebook, că medicii de la Aiud au considerat, după consultație, că micuțul nu are nimic, ci „este doar speriat”.

„Băiețelul meu (1,7 luni) cade de la înălțimea de un metru. Observ că este ceva grav, plângea deja de 15 minute. Discut cu o prietenă medic și decid că cel mai ok este să mergem la spital (în acea zi eram doar eu și băiețelul meu acasă, deci asta a fost prima soluție), anume spitalul din Aiud.

Băiețelul a fost consultat de trei medici (pediatru, ortoped și, cred, medicul de gardă). Mi s-a spus că nu are nimic, e doar speriat. Consultul a constat în pipăitul copilului pe umăr, spate, cap, nicio radiografie, niciun consult ortopedic mai amănunțit.

Nici nu știam dacă copilul meu poate să stea pe picioare. Am plecat acasă cu recomandare: Nurofen și să urmărim evoluția”, a scris mama băiețelului.

Mai mult, deși mama a solicitat o radiografie, medicii au refuzat, spunându-i că băiețelul este prea mic.

„Am solicitat o radiografie. Le-am spus că plătesc, doar să fie exclus orice risc. Au zis că nu se poate, că este micuț băiețelul, că nu are nimic și că este doar speriat, să mă liniștesc”, a continuat femeia.

Acasă, starea copilului s-a agravat, iar părinții au decis să-l ducă la Cluj, acolo unde au aflat că suferise o fractură de claviculă.

„Mi-am sunat soțul să vină urgent acasă, într-o oră am fost în Cluj deoarece eu vedeam că băiețelul meu nu e ok. Verdict: TCC – ușor, fractură de claviculă. Menționez că medicul ortoped de la Cluj mi-a arătat, în primele 5 secunde, unde se vedea că este fracturată claviculă.

Sunt revoltată și nu îmi vine să cred cum în 2023 poate exista atâta indiferență. Cum să fiu trimisă acasă cu un copil mai mult leșinat care plânge de durere cu clavicula fracturată.

Cum medicii care au rolul de a vindeca și de a salva vieți sunt efectiv ignoranți, indiferenți, plictisiți și fără chef (nu vreau să generalizez, avem medici excepționali în țara asta oameni empatici, răbdători, blânzi și bine pregătiți).

Spre norocul nostru, am avut posibilitatea să ne deplasăm în alt județ să facem mai multe analize. Sunt șocată, bulversată și în același timp extrem de supărată”, a conchis mama.