Medicii de la Floreasca fac grevă în semn de protest pentru demiterea lui Mircea Beuran

06 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Un grup de medici de la Spitalul Floreasca anunță că întrerup activitatea ca efect al demiterii lui Mircea Beuran din funcția de șef al secției de Chirurgie. Ei declară că vor asigura asistența medicală doar pentru urgențe.

Medicii de la Floreasca fac grevă în semn de protest pentru demiterea lui Mircea Beuran

25 de medici chirurgi au semnat un comunicat în care protestează împotriva demiterii lui Mircea Beuran spunând că acesastă decizie nu este în favoarea interesului pacienților.

”Solicităm Ministerului să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran”, se arată în comunicat.

„Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital. În aceste condiții, medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru, cât și al pacienților, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore conform legislației în vigoare”, mai declară medicii ce semnează comunicatul.

Decizia de demitere a doctorului Beuran din funcția de șef al secției de Chirurgie a fost luată după ce ancheta în cazul pacientei arse pe masa de operații și care a murit ulterior a arătat că a fost vorba de o eroare umană și că echipa medicală a cărei coordonare și-a asumat-o Mircea Beuran, deși nu a fost prezent în momentul producerii incidentului, a încălcat 10 obligații din 33.

De asemenea, Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală - de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei.