A împrumutat 30.000 euro pentru a aduce un fals general american din Irak la Brăila

Autor:

Data:

A împrumutat 30.000 euro pentru a aduce un fals general american din Irak la Brăila

O femeie de 51 de ani din orașul Brăila a fost înșelată de un individ cunoscut pe Facebook, care pretindea că este general în armata americană și care i-a cerut 30.000 de euro pentru a veni din Irak la Brăila.

Cei doi s-au cunoscut și au discutat pe Facebook în urmă cu un an. Timp de mai multe luni, femeia a păstrat legătura cu presupusul general, care i-a spus că se află în Irak și că are nevoie de bani pentru a veni la Brăila.

Brăileanca, fără acces la rațiune, care ar fi îndemnat-o să se întrebe de ce ditamai generalul american să fi avut nevoie de bani, a fost convinsă să se împrumute la o bancă și să trimită banii unor intermediari ai ”generalului” care s-au recomandat a fi agenți ONU. Ea realizat că a fost înșelată de abia după ce bărbatul nu a mai putut fi contactat pe Facebook și s-a adresat Poliției.

”Pe 4 septembrie, la ora 11.00, la sediul Poliției s-a prezentat o femeie de 51 de ani, din Brăila, care a sesizat faptul că a fost înșelată cu suma de 30.000 de euro. Ea a spus că în anul 2018 a cunoscut o persoană pe Facebook care susținea că este general american. Femeii i-a spus că este în Irak și că are nevoie de bani să vină în România, ca să o viziteze. Victima a trimis banii în mai multe tranșe către alte persoane care au spus că sunt agenți ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Culmea, se pare că năzuința brăilencelor de a întâlni generali americani e una feroce, pentru că acesta este al doilea caz în care femeie din aceeași urbe este înșelată prin metoda ”generalul american”. În primăvara acestui an o altă femeie a solicitat ajutorul Poliției după ce a realizat că fusese înșelată, cu același scenariu, cu suma de 37.000 de euro.

Leave a Comment