3dots.ro

Metoda prin care cumpărătorii de lemne de foc sunt înșelați la ei în curte – video

Metoda prin care cumpărătorii de lemne de foc sunt înșelați la ei în curte – video

Pentru că nu la furtișaguri ducem lipsă de inventivitate, un clip video dezvăluie cum, în doar câteva secunde, niște șmecheri reușesc să înșele cumpărătorii de bună credință chiar la ei în curte.

Din cele ce se discută pe tema propusă, metoda este una deja cunoscută, dar mai prinde încă la cumpărătorii lipsiți de experiență, pe care îi face să plătească dublu pentru lemnele de foc cumpărate, sub impresia că au făcut o achiziție extraordinară.

Clipul video a fost publicat pe pagina de Facebook ”Polițiștii au umor”.  Din  imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din curtea cumpărătorului, cu două zile în urmă, se poate observa cum sunt înșelați cumpărătorii de lemne de foc.

”Metoda ”Maradona” cu lemne de foc în sat Salcia, județul Olt… Hai să vedem câți se prind!”, este mesajul care însoțește clipul video.

În imagini se observă cum doi bărbați se pregătesc să descarce lemnele de foc în curtea clientului. Unul dintre aceștia ține gazda de vorbă, în timp ce al doilea îl dirijează pe șofer să basculeze încărcătura frumos stivuită în remorcă.

După 2-3 secunde, încărcătura pur și simplu se prăbușește, ceea ce demonstrează că lemnele de foc fuseseră aranjate pe un schelet, pentru a da impresia că ocupă întregul volum ar remorcii, care de fapt era pe jumătate goală.

”Uite camionu’ plin, uite camionu’ nu prea plin! Un „șmecheraș” care încă mai păcălește, din păcate, mulți oameni. Ce ar merita acest individ?”, mai scrie administratorul paginii de Facebook ”Polițiștii au umor”, cerând părerea comentatorilor.

”Un dosar penal pentru înșelăciune, permisul reținut și o amendă de la 10.000 lei 15.000 lei. De ce permisul reținut? Poi, îl încurajați să mai păcălească și pe alții să plătească amenda. Trebuie să stea la crepat de lemne ca pedeapsă, să țină minte să nu mai înșele omul de rând”, este un prim răspuns.

”Închisoare! Doar că la noi judecătorii sunt fie obligați să nu dea cu executare din cauza locurilor puține, fie sunt mână în mână cu cei care permit așa ceva. România este în culmile corupției infiltrată în orice, la toate nivelurile!”, este un alt răspuns.

”Ar merita să închideți și voi ochii sau să vă uitați în altă parte cât timp oamenii cinstiți le-ar umbla pe la ficați și dantură”, mai scrie cineva.

Printre cele aproape 200 mesaje se regăsesc și unele care i-ar putea ajuta pe anchetatori sau pe potențialii cumpărători:

”Noi îi spunem ”cutiuța” sau ”cuptorul”. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș -Berevoiești”, ”Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol. Un aspect ce dă de gândit e următorul: negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”.

Cazuri similare au fost surprinse și anchetate de polițiștii din Olt și cu câteva luni în urmă.

În acest caz, conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Olt, polițiștii vor face verificări pentru a stabili veridicitatea imaginilor/informațiilor apărute în spațiul public, a identifica păgubiții și a lua măsuri față de vânzătorii necinstiți.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs