Un alt nesimțit! Primarul Iașiului, Mihai Chirica, se testează săptămânal pentru coronavirus, fără să aibă dreptul - video

20 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

La Iași se fac 60 de teste pe zi pentru determinarea persoanelor infectate cu noul coronavirus din toată Moldova, la o populație de 4 milioane de locuitori. Protocolul stabilit de Guvern este foarte clar: sunt testați doar cei cu simptome și contactele lor, în urma anchetei epidemiologice, precum și cei veniți din străinătate, din zonele cu manifestare agresivă a pandemiei.

Un alt nesimțit! Primarul Iașiului, Mihai Chirica, se testează săptămânal pentru coronavirus, fără să aibă dreptul - video

Regulile impun testarea doar pentru cei care prezintă simptome clare (stare de rău general, febră) și pentru cei cu care au intrat în contact direct.

Și cu toate acestea, primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat la postul local TV Life că își face săptămânal testul pentru coronavirus, motivând că nu vrea să-și pună în pericol nici sănătatea, nici colegii, scrie ReporterIS.

”Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a declarat Chirica, potrivit ReporterIS.ro.

Mai mult, politicianul susține că este o obligație, deși testele sunt pentru cei care prezintă simptome clare ale bolii, nu se fac la cerere.

Moderatorul emisiunii a completat dezvăluirea primarului: ”Să precizăm că nu e un moft, ci o obligație!”. La care primarul a întărit: ”O obligație, bineînțeles”.

Un medic ieșean de la Spitalul de Neurochirurgie, consultat de ReporterIS, a avut un singur comentariu referitor la acest caz: ”Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”.


CLICK - Follow us on Google News