Mihai Pascu, fiului său, oprit de polițiști în noaptea tragediei de la 2 Mai: ”Nu îți ia nimeni permisul! O să îți ceară scuze!”

Autor:

Data:

Mihai Pascu, fiului său, oprit de polițiști în noaptea tragediei de la 2 Mai: ”Nu îți ia nimeni permisul! O să îți ceară scuze!”

Martori ce au dorit să-și păstreze anonimatul povestesc că în noaptea în care fiul său se afla în Vama Veche, Mihai Pascu a petrecut cu mai mulți prieteni la un restaurant din Techirghiol.

Sursele menționate spun că el acolo toată noaptea și a consumat cantități mari de alcool, împreună cu prietenii săi,  iar în jurul orei 2.00, când Vlad Pascu a fost oprit de Poliție, a primit un telefon, cel mai probabil de la fiul sau.

”Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit”, i-ar fi transmis Mihai Pascu fiului său, cu câteva ore de producerea accidentului.

Nu se cunoaște dacă și pe cine a apelat Mihai Pascu în seara respectivă, dar, cert este că două ore mai târziu, fiul sau a fost lăsat să plece, deși în mașina lui polițiștii au găsit un joint și o folie de medicamente.

Mai mult, și Vlad Matei Pascu a sunat din postul de Poliție Vama Veche, înainte să fie lăsat să plece. ”Ăștia nu îmi fac nimic. Așteaptă-mă, că nu întârzii mult”, ar fi spus Vlad Pascu, conform adevarul.ro.

O jumătate de ora mai târziu el a oprit la o benzinărie, și-a luat țigări și ciocolată, apoi a plecat la o vila din Vama Veche unde, au declarat ulterior prietenii lui, s-a drogat, apoi a pornit în cursa morții.

Unele surse precizează că, atunci când a comis accidentul, tânărul mergea să se întâlnească cu tatăl său care a consumat alcool în Techirghiol până dimineață, ba chiar i-a trimis pe angajați să cumpere țigări și băutură, pentru ca terasa se închisese.

Discuțiile dintre ce doi ar putea avea legătură cu anchetă declanșată astăzi de DIICOT, în care părinții au fost aduși pentru audieri de polițiști, sub suspiciunea de comiterea de infracțiuni contra justiției.

Miruna Pascu, mama lui Vlad Matei Pascu, urmă să vină astăzi să își viziteze fiul în arestul IPJ Constanța. Surse oficiale au spus că mama a fost la arest și săptămâna trecută. ”A venit prima, la ora 8,00. Au stat de vorba o jumătate de ora”, au spus martorii.

Cercetările de astăzi ar putea avea legătură și cu discuția celor doi despre strategia pe care o vor adopta pentru a obține o pedeapsa redusă în instanță, în dosarul de accident rutier, dar și în dosarul de deținere de droguri în vederea consumului, care s-a aflat până zilele trecute la DIICOT Constanța.