3dots.ro

Firma de mindfulness a soției lui Cioloș, care susține introducerea practicii în școli, și-a majorat de 63 de ori profitul

Firma de mindfulness a soției lui Cioloș, care susține introducerea practicii în școli, și-a majorat de 63 de ori profitul

Compania de mindfulness pe care o deține soția europarlamentarului și liderului Alianței USR-PLUS Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat și comisar european pentru Agricultură, și-a majorat de aproape 63 de ori profitul net anul trecut, scrie Profit.ro.

Equilibre Connexion SRL, unde asociat și administrator unic este Valérie Cioloș-Villemin, instructor de mindfulness, a înregistrat în 2018 un profit net de 81.694 lei, față de doar 1.303 lei în 2017 și de pierderea de peste 14.000 lei din 2016, anul în care a fost înființată societatea.

Cifra de afaceri a companiei, care are activități de „învățămâmânt în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice și alte domenii)” și „alte servicii”, s-a triplat anul trecut, de la 59.519 la 178.651 lei, ceea ce înseamnă o marjă de profit de 45,7% din rulaj.

În mod fericit, împrumutul de 11.721 lei acordat de Cioloș firmei soției sale, menționat în declarația de avere a proaspătului europarlamentar s-a dovedit a fi rentabil, ajutând Equilibre Connexion SRL să revină la capitaluri pozitive, de 69.150 lei, față de nivelul negativ de -12.543 lei de la finalul anului 2017. Totodată, datoriile firmei au scăzut semnificativ, de la 63.192 lei la 12.185 lei.

Valérie Cioloș-Villemin, care se prezintă drept „trainer calificat de către Massachusetts University din Statele Unite, unde a fost conceput și dezvoltat Programul MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) de către Dr. Prof. Kabat-Zinn împreună cu echipele lui”, își promovează în prezent o serie de 5 cursuri de reducere a stresului prin mindfulness, derulate în perioada iunie-iulie 2019, la prețul de 1.350 lei/persoană.

Valérie Cioloș-Villemin s-a remarcat recent în spațiul public printr-o postare pe pagina sa de Facebook în care a susținut introducerea practicii mindfulness în școli.

„Stresul și anxietatea la copii sunt o dură și tristă realitate. În Australia un copil din 7 are cel puțin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? probleme personale, goana după note bune, presiuni din social media…

Mai mult de 50% din condițiile necesare pentru sănătate mintală își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani. A introduce Mindfulness în programa școlară este o modalitate de a răspunde acestei realități și de a dezvolta abilitățile relaționale și de reziliență la viitorii adulți”, a scris soția liderului Alianței USR-PLUS.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs