Un experiment al ministrului Muncii demonstrează dispreţul întâlnit de cetățeni la Casele de Pensii - video

30 Dec 2019 | scris de Anita Raicu

În cadrul unei acțiuni programate, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a sunat la mai multe Case Județene de Pensii dorind să cunoască modul în care sunt preluate şi rezolvate solicitările cetăţenilor.

Un experiment al ministrului Muncii demonstrează dispreţul întâlnit de cetățeni la Casele de Pensii - video

În cazurile în care s-a răspuns apelului, rare, Violeta Alexandru a solicitat informații ca orice cetățean obișnuit, neprezentându-se în calitate de ministru.

Constatările acestui experiment au fost făcute publice pe pagina de Facebook a ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

”De la pensionar la membru al familiei unei persoane în vârstă, Ministru sau cetăţean, Casele Judeţene de Pensii trebuie să raspundă tuturor la telefon.

Am făcut, în zilele lucrătoare dinainte de Crăciun, un simplu test. Am telefonat fiecărei Case Judeţene/locale (pentru Bucureşti) de Pensii. Iată doar 10 apeluri în filmarea de mai jos. Am vrut să am propria opinie, în completarea experienţelor pensionarilor care mi-au trimis mesaje pe această temă. Sunt probleme şi cu modul în care se vorbeşte pensionarilor care ajung la Casele de Pensii.

În 2 săptămâni, lucrurile se vor schimba.

La nivelul ţării, din 41 de Case Judeţene de Pensii apelate, doar 12 au răspuns la telefon. Am avut şi surprize plăcute, inclusiv Case judeţene care preiau cereri şi documente online. Şi un sector al Municipiului Bucureşti lucrează deja în online. Deci, se poate! Voi discuta fiecare caz la prima videoconferinţă cu reprezentanţii Caselor, organizată la începutul anului.

Primul contact între instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii şi cetăţeni este, de foarte multe ori, prin intermediul telefonului. Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informaţii afişate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informaţii, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituţie. Aceştia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece.

Revin cu informaţii despre cum arată astăzi contactul dintre celelalte instituţii din coordonarea MMPS şi cetăţeni, inclusiv companii, care intră în contact cu noi”, a scris ministrul Muncii pe Facebook. 


CLICK - Follow us on Google News