3dots.ro

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia, după ce aseară a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

”Din informaţiile pe care le avem sunt aproape 180.000 de teste care trebuie să ajungă până la sfârşitul acestei săptămâni. Contractul e mult mai mare şi pe lângă iniţiativa Unifarm sunt şi alte piste. necesarul identificat e undeva între un minim de 2 milioane şi un maxim de 5 milioane.  (…)

Am pregătit un protocol cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat, program inovativ de tipul celor din Coreea de Sud şi să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, door to door (n.r.- din uşă în uşă)”, a declarat Victor Costache.   

Surse din conducerea PNL declară că ministrul Sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale, premierul reproșându-i anunțul privind testarea bucureștenilor.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, că a semnat decretul de numire al noului ministru al Sănătății, Nelu Tătăru. Acesta va depune în cursul zilei de joi jurmântul.

”Am primit în cursul acestei dimineți de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății. Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru.”,  a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Nelu Tătaru să ia urgent măsurile necesar pentru a rezolva problemele din sistem.

”Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în sistemul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile.”, aprecizat președintele. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs